BIZIT plus

Novo iz D-linka – Wireless N ruter DIR-685

clip_image001Kompanija D-Link,proizvođač mrežne i komunikacijske opreme za sve segmente (od korisničkog do poslovnog) okruženja, predstavila je javnosti svoj prvi “Sve u jednom” kućni ruter pod nazivom DIR-685.
Ovaj uređaj odlikuju sve karakteristike Wi-Fi rutera na 802.11n standardu uz dodatnu mogućnost korištenja mrežnog storidža NAS (Network Attached Storage). Takođe, DIR-685 koristi i podržava SharePort tehnologiju kojom je omogućeno mrežno deljenje štampača i skenera, a sve uz 3.2 inčni LCD monitor visoke rezolucije na kojem se mogu prikazivati fotografije te videti stanja mreže.

S obzirom na to da se pri dizajniranju ovog uređaja posebno pazilo na njegovu funkcionalnost i savremenost u samom izgledu, novi D-Link Wireless N DIR-685 i stilski je prilagodljiv svakom prostoru. Njegov uspravan položaj omogućava korisniku lakši pregled LCD ekrana na kojem se može očitavati status (mrežnih) uređaja pomoću grafičkih prikaza, prikazivati digitalne fotografije te streamani video sadržaji, ili pregledavati razni sadržaji dostupni putem Interneta – i to u stvarnom vremenu i u čak 1,6 miliona boja!

Kao ruter DIR-685 predstavlja najbolje moguće postignuće zahvaljujući svom uglađenom dizajnu, što je posebno uočljivo u načinu kako su dizajnerski izvedene njegove unutrašnje antene. Osim toga, NAS (Network Attached Storage) podržava i UPnP funkcije servera kao i mogućnost preuzimanja sadržaja preko BitTorrenta. Također, ugrađeni FTP server omogućava korisnicima pristup dokumentima, fotografijiama, muzičkim i ostalim medijskim sadržajima – kako lokalno preko kućne mreže, tako i s dislociranih lokacija putem Interneta.

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

DIR-685 slijedi D-Link Green Tehnologiju koja omogućava štednju energije na više načina: automatskim prepoznavanjem aktivnosti priključka i dužine kabla te prilagođavanjem potrošnje energije tom podatku, a kako su u ovaj uređaj ugrađene mnoge funkcije koje se koriste u kućnoj mreži – ušteda je ogromna jer se umesto više uređaja koristi samo jedan koji automatski uključuje i isključuje napajanje zavisno od potrebe.
Vezano uz WLAN mrežu DIR-685 pruža mogućnost isključivanja WiFi modula u određeno vreme čime strujni adapter, u skladu s Energy Star specifikacijama, prosečno štedi i do 30% potrošnje. Također, isti energetski štedljivi princip rada ugrađen je i u NAS drivere.

Kako bi omogućio što bolje peformanse DIR-685 kao foto okvira, D-Link je ostvario partnersku saradnju sa tvrtkom Frame Channel, uz čiju pomoć na stranici internetphotophrame.com nudi besplatnu web uslugu za usklađivanje sadržaja koji se prikazuju na ekranu tako da korisnici mogu lako i jednostavno pristupiti i pregledavati fotografije.

Izvor: D-link

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,