BIZIT plus

Novogradnja na jednom mestu na sajtu 4zida.rs

Ukoliko ste od onih koji ove godine traže krov nad glavom, verovatno ste načuli isti savet koji ekonomisti i bankari već duže vreme dele – kupite stan i to što pre. Nekoliko je razloga za to, kamate koje su trenutno povoljne, banke koje se otimaju o klijente, dobra ponuda na dobrim lokacijama, posebno kada je reč o novogradnji. Menja se i samo tržište nekretnina, kao i načini prodaje, ali i oglašavanja. Na sajtu 4zida.rs može se pronaći objedinjena ponuda upravo kada je reč o novim stanovima, ali i onima koji su u izgradnji.

PCPress.rs Image

Korisnicima ovog sajta od sada je dostupan servis Novogradnja, koji će unaprediti prezentaciju i pretragu objekata detaljnim pregledom za sada 43 projekta u tri grada – Beogradu, Novom Sadu i Subotici. Ovaj oglasnik je najbrže rastući na polju nekretnina i deo je Infostud grupe, jedne od vodećih Internet kompanija u Srbiji.

Ono što razlikuje ovaj proizvod od drugih na tržištu jeste kvalitet informacija. Takođe, postoji i opis o investitoru, s referentnom listom prethodno završenih projekata, što pozitivno utiče na stepen poverenja i sigurnost kupaca. To je važno jer se kupci često odlučuju za neku nekretninu još dok „lopata nije zabodena“. Osim što su prezentacije sadržajne i moderno dizajnirane, prilagođene su prikazu na mobilnim uređajima.

PCPress.rs Image

Zahvaljujući ovoj inovaciji, sada su dostupni rokovi za završetak radova, broj i struktura stambenih jedinica s nacrtima, materijali koji se koriste u izgradnji, informacije o investitoru, kao i ažurni podaci o statusu prodatih stanova u ponudi.

Prezentacije, koje će se u narednom periodu dodatno dopunjavati, davaće i sliku o celom stambenom kompleksu, s podacima važnim za svakodnevni život u naselju, kao što su npr. blizina škola, vrtića, trgovinskih objekata… Tu su i detaljni podaci o lokaciji, s prikazom na mapi, infrastruktura i linije gradskog prevoza.

Prema tumačenju javno dostupnih podataka Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), izgleda da se sve što se izgradi u Beogradu odmah i proda. Zato, požurite. Kupci daju prednost novim stanovima i zbog poreskih olakšica i zbog činjenice da ti stanovi ne traže dodatnu adaptaciju. Stanovi u staroj gradnji nešto su povoljniji, ali najčešće traže dodatna ulaganja, tako da tas vage preteže na stranu novogradnje. Nov stan je ipak nov stan.

PCPress.rs Image

Stanovi u novogradnji imaju plus i kada se postavi pitanje higijene ne samo stana nego zgrade i okoline. Uglavnom su novoizgrađeni stambeni objekti okruženi novim, čistim i uređenim dvorištem, veći blokovi imaju igralište za decu, parking‑prostor ili garažno mesto. Nove zgrade su zidane po najnovijim svetskim standardima, imaju kvalitetnu hidro, termo i zvučnu izolaciju, energetski pasoš. To podrazumeva i da se koriste nove tehnologije i kvalitetniji materijali nego oni pre dvadeset godina, a pravilo je da je plan prilagođen potrebama savremenog života. Važno je da takvi stanovi obično imaju i sve uredne papire.

PCPress.rs Image

Prema istim podacima RGZ, prošle godine u Srbiji prodato je 37.500 stanova i još 12.000 garaža, poslovnih i industrijskih prostora. Najskuplje nekretnine dostigle su milionske iznose, a bile su u nekoj od beogradskih opština.

PCPress.rs Image

Lokacija diktira cenu

Prošla godina, ukazuju, pokazala je da lokacija igra veliku ulogu u visini cene nepokretnosti, a naročito kada se radi o onim najskupljim. I tu prednjači novogradnja. Tako, prosečna cena stanova po kvadratnom metru u prestonici iznosila je 2.050 evra.

Korisna adresa: 4zida.rs

Facebook komentari: