BIZIT plus

Nreal mixed reality naočare – sunčane VR naočare uskoro stižu na tržište

Prvi put predstavljene na ovogodišnjem CES-u, Nreal Light mixed reality naočare su gotovo spremne za komercijalizaciju. Prema rečima kineskog startup-a koji ih proizvodi, koštaće 499 dolara, a prva (limitirana) serija biće dostupna kupcima tokom ove godine. Očekuje se da će masovna proizvodnja započeti tokom 2020. godine. Takođe, najavljeno je i da će od septembra biti na raspolaganju i developer kit, po ceni od 1199 dolara.

PCPress.rs Image

Ove naočare su specifične po tome što izgledaju kao najobičnije naočare za sunce, što će osobe koje ih nose učiniti manje čudnim kada se nalaze okruženi drugim ljudima, pa se očekuje da će to pomoći da se one koriste i na ulici i kancelariji. Naočare poseduju 1080p laserske projektore sa prikazom 60 fps, i uglom gledanja od 52 stepena. Preko USB-C konektora naočare mogu da se povežu sa kompatibilnim telefonima koji su zasnovani na Qualcomm Snapdragon 855 čipsetu, što će otvoriti potpuno novo polje mobilnog gejminga.

Kompanija trenutno radi poboljšanju korisničkog iskustva u smislu da pokušava da olakša naočare (kako bi se smanjio pritisak na nos), kao i na mogućnost da se sklope (zbog lakšeg nošenja). Nreal igra na tri karte – odličan dizajn, malu masu i cenu koja je niža od konkurencije. Uz to, najavljeno je i da će biti dostupne u više različitih boja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: