Nubia Alpha pametan telefon oko zgloba

Kada je reč o dizajnu pametnih satova, oni su prilično standardni i donekle dosadni. U isto vreme je to i razumljivo i opravdano jer je ideja da se sat uklopi u vaš svakodnevni život, a da se ne izdvaja previše. Međutim, na MWC 2019 konferenciji, Nubia želi da tu ideju potpuno preokrene.

PCPress.rs Image

Kompanija je zvanično najavila Nubia Alpha, najnoviji nosivi uređaj. Kao što se može videti na slici, skoro čitav ekran se može obmotati oko ručnog zgloba, što ga čini prvim takve vrste. U prošlosti smo videli patente koji su predviđali all-display nosive uređaje, međutim Nubia je sve pretekla na ovom polju.

Alfa će imati 4-inčni 960×192 OLED ekran i pokretaće ga Qualcomm Snapdragon Wear 2100 čipset. Takođe će imati 1 GB RAM-a, 8 GB skladišne memorije i 500 mAh bateriju. Alfa će takođe imati uobičajene stavke koje možete očekivati od pametnog sata, kao što su fitnes treking i praćenje zdravlja, a takođe će postojati i eSIM 4G varijanta uređaja, što znači da ćete moći da ga koristite nezavisno od vašeg pametnog telefona. Postoji čak i kamera od 5 MP ako želite da uhvatite neki selfi ili neobično uokvirene video zapise.

Teoretski, upotreba eSIM-a takođe znači da ćete moći da ga koristite za pozivanje i primanje telefonskih poziva na uređaju. Nubia će doći po ceni od 449 evra za Bluetooth model, i 549 evra za eSIM varijantu, kao i 649 evra za eSIM model od 18 karatnog zlata ako odlučite da vam treba malo ekstravagancije u životu.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,