Top50 Glas publike

Elon Musk opet na sudu zbog tvita

Elon Musk ovih dana testira strpljenje sudstva. On je opet prekršio dogovor da ne komentariše poslovanje Tesla kompanije što mu se može ozbiljno obiti o glavu.

Elon Musk opet na sudu zbog tvita

Vlasnik SpaceX i Tesla projekata obožava da se obraća javnosti putem Twittera. Ipak, jedan tvit vezan za Tesla automobile ga je koštao milionske kazne i direktorske fotelje. Ono što Muska ipak bolelo više od para je naredba da ne komentariše poslovanje Tesle. Elon je obećao da će biti dobar, ali to ga nije držalo.

Nova dva tvita ga mogu koštati novih miliona, jer se opet mogu shvatiti kao manipulisanje tržištem. Musk je prvo postovao fotku iz vazduha gde se vide hiljade parkiranih Tesla automobila. Nakon toga je usledio tvit gde Musk dodaje kako očekuje da kompanija napravi 500.000 automobila ove godine.

Kako ovi tvitovi predstavljaju direktno komentarisanje poslovanja kompanije Tesla, očekuje se reakcija suda. U spisima koji su dostavljeni sudiji istaknuto je da je Elon Musk prekršio odredbe presude jer nije dobio dozvolu da objavi tvitove ove sadržine.

Pročitajte i:  Twitter - ‘For You’

Elon Musk opet na sudu, ali ovog puta ima opravdanje?

Zaključeno je da je Musk prekršio odluku suda što znači da se sad očekuje nova sankcija od strane federalnog suda. U svoju odbranu, Musk tvrdi da su brojke još ranije otkrivene i da za njih znaju finansijski analitičari.

On je takođe objasnio da je sa tvitom o pola miliona Tesla automobila želeo da kaže da je reč o prognozi gde se očekuje 10.000 vozila nedeljno, i da se i dalje očekjuje isporuka od oko 400.000 automobila.

Musk je iskoristio priliku da iskritikuje Securities and Exchange Commission (SEC) da nisu ni pročitali transkript sa analitičarima gde su ove brojke prvobitno objavljene. Ovo nije prvi (ni poslednji) put da se Elon nalazi u klinču sa državnim organima, tako da ostaje da se vidi šta je sledeće spremio. Možda otputuje na Mars gde državne agencije nemaju ingerenciju?

Pročitajte i:  Tesla na udaru kritika u Nemačkoj

Izvor: BBC

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,