BIZIT plus

Nvidia GeForce Experience optimizuje podešavanja za kreativne aplikacije

Nvidia je objavila novu funkciju za svoj GeForce Experience softver koji pomaže korisnicima kreativnih aplikacija da osiguraju najbolje performanse svojih GPU-a.

PCPress.rs Image

Podržani su Lightroom, AutoCAD i DaVinci Resolve

GeForce Experience sada može da vam kaže da li ste omogućili najbolja podešavanja za više od 30 kreativnih aplikacija, uključujući DaVinci Resolve, Adobe-ove Lightroom i Illustrator i Autodeskov AutoCAD. Ako određene GPU funkcije nisu aktivne, možete ih uključiti iz samog GeForce Experience-a „jednim pritiskom na dugme“.

Na primer, korisnici DaVinci Resolve mogu automatski da optimizuju postavke za ubrzanje GPU-a u različitim režimima, koji su možda već bili uključeni ili ne. Ideja je da GeForce Experience sada može biti centralno središte za kreativne aplikacije koje vam pomažu da maksimizirate performanse. Nvidia ovde ne radi ništa konkretno da bi zapravo poboljšala rad aplikacija – iako ovih dana izdaje i novi Studio Driver za kreativni softver – ovo je samo zgodan način da se uverite da ste ih postavili na najbolji mogući način.

GeForce Experience je aplikacija za vlasnike Nvidia GPU-a koja je obično povezana sa funkcionalnošću vezanom za igre. Na primer, Nvidia objavljuje “Drivers Ready Game” putem GeForce Experience-a koji optimizuje nove igre za svoje GPU-ove, a aplikacija može poslužiti kao pokretač tih igara. Ovim potezom, softver dalje proširuje fokus kako bi obuhvatio i kreativne korisnike, na šta je Nvidia i dalje koncentrisana. Kompanija je takođe najavila da će njena funkcija uklanjanja šuma, sa RTX napajanjem biti direktno integrisana u Open Broadcaster Software (OBS), popularni softver za streaming.

Izvor: Theverge

Facebook komentari: