Nvidia kupila Mellanox Technologies

Mellanox Technologies je jedan od vodećih proizvođača end-to-end Ethernet i InfiniBand inteligentnih rešenja za povezivanje servera, stodidža i mrežne infrastrukture, koji su od kritične važnosti za povećanje efikasnosti data centara u smislu povećanja propusne moći i smanjenja latencije. U njihovoj ponudi nalaze se procesori, mrežni adapteri, svičevi, pasivna mrežna oprema, kao i softver čiji zajednički cilj je da ubrzaju rad aplikacija na serverskoj infrastrukturi. Stoga nije čudno da se našla „na meti“ najvećih IT kompanija.

PCPress.rs Image

Akvizicija od 7 milijardi

Počev od juče, Mellanox Technologies je sastavni deo kompanije Nvidia. Akvizicija je najavljena još 11. marta 2019. godine, što je pokazatelj da je Nvidia bila sigurna da će uspešno završiti ovaj posao, uprkos tome što je za istu kompaniju bio zainteresovan i Intel. Svojom ponudom od 7 milijardi dolara, nadvisila je konkurenta i proces akvizicije je uspešno završen.

Nvidia CEO, Jensen Huang naveo je da će zajedno sa Mellanox-om, Nvidia u svom vlasništvu imati tehnologiju koja pokriva široki raspon poslovnih i tehnoloških sfera – od AI-a pa do mrežne infrastrukture. Time će se obezbediti daleko veće učešće ove kompanije u data centrima sledeće generacije. Eyal Waldman, osnivač i CEO Mellanox-a, izjavio je da je ova kupovina komplementarna kombinacija kultura, tehnologija i ambicija i da otvara velike mogućnosti za obe kompanije. Nvidia proizvodima će se otvoriti put do tržišta u kome dominira Mellanox, dok će njihovi proizvodi i rešenja biti dostupni i Nvidia partnerima i klijentima.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Izvor: Nvidia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,