NVIDIA: prvi HD MID za najšire tržište

nvidia_header_productshot1 Na sajmu Mobile World Congress 09 u Barseloni, Nvidia je zvanično promovisala Tegra seriju čipova namenjenih mobilnim telefonima i MID (Mobile Internet Device) uređajima. NVIDIA® Tegra™ 600 Series predstavlja niz kompletnih rešenja (computeronachip) koja na jednom čipu objedinjavaju procesorske, komunikacione i multimedijalne mogućnosti koje su odlika savremenih mobilnih uređaja. Pored bogatih multimedijalnih mogućnosti, ovaj čip treba da omogući i alwayson, alwaysconnected mogućnosti koje korisnici sve više traže od mobilnih uređaja, iz Nvidia-e tvrde da će OEM proizvođači veoma brzo moći da ponude tržištu kompletne uređaje bazirane na ovom čipu, čija će cena iznositi svega 99 dolara.

“Mobilni internet uređaji su evoluirali tako da korisnicima mogu da ponude stalnu broadband vezu u skladu sa današnjim zahtevima” kaže Michael Rayfield, direktor mobilnog sektora Nvidia-e. “Do sada su korisnici mogli da biraju između ‘još jednog gedžeta’ ograničene upotrebljivosti i PC-ja koji nije mobilan, a nij uvek ni povezan. Tegra treba da objedini dobre karakteristike iz obe kategorije proizvoda”

Pročitajte i:  Evo prvog pogleda na novu igru Perfect Dark 

Tegra MID omogućava:

  • 720p i 1080p HD video reprodukciju
  • Nisku potrošnju uz višednevno korišćenje između punjenja baterije
  • Punu Wi-Fi i 3G konktibilnost i snalaženje u svim mrežnim okruženjima
  • Optimizovanu hardversku podršku za Web 2.0 aplikacije uz lako upravljanje an ekranu
  • Potpuno softversko rešenje koje uključuje Microsoft Windows Embedded CE OS, razne aplikacije za pregled datoteka, puni Internet browser, bogat izbor UI opcija, platformu za razvoj novih aplikacija (SDK), Web mail podršku…

“Naredna generacija pametnih, povezanih i srvisno orjentisanih uređaja je usredsređena na bogate multimedijalne mogućnosti i proširenu funkcionalnost”, kaže Mukund Ghangurde, direktor za CE i potrošačku elektroniku u Microsoft korporaciji. “Zadovoljstvo nam je da radimo sa kompanijom Nvidia, na razvoju platforme i softvera koji će OEM proizvođačima omogućiti da ove uređaje brzo iznesu na tržište.

Partnerstvo sa konzorcijumom ST-Ericsson (joint-venture između kompanija STMicroelectronics i Ericsson) novoj platformi treba da obezbedi 3G povezivanje širom sveta: “ST-Ericsson je u saradnji sa kompanijom Nvidia razvio univerzalnu platformu baziranu na ST-Ericsson U335 i NVIDIA Tegra tehnologijama, koja je spremna za brzu i laku implementaciju”, istakao je Jörgen Lantto direktor razvoja u kompaniji ST-Ericsson. “Mogućnost brze implementacije i kombinacija komunikacionih mogućnosti platforme U335 i multimedijalnih kapaciteta Tegra platforme, ubrzo će na tržište doneti uređaje sasvim novih mogućnosti”.

Pročitajte i:  Microsoft i IBM objavili izvorni kod MS-DOS-a 4.00 pod „open source“ licencom

Izvor: Nvidia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,