NVIDIA ukida GeForce podršku za 32-bitne operativne sisteme

NVIDIA je nedavno upozorila da se bliži kraj GeForce podršci za 32-bitne operativne sisteme, da bi sada utvrdila i tačan datum kada će se to dogoditi.

PCPress.rs Image

Naime, kompanija namerava da GeForce GPU podršku povuče do kraja aprila, što znači da će oni koji i dalje budu imali 32-bitne operativne sisteme izgubiti pristup novim opcijama, te ažuriranjima za video-igre. Pored toga kompanija planira da ukine i sigurnosna ažuriranja za ovakve operativne sisteme, a do januara 2019. godine, pa će oni koji budu nastavili da koriste 32-bitne operativne sisteme u kombinaciji sa GeForce kartama čitav sistem dovesti u opasnost.

Stručnjaci pretpostavljaju da još uvek postoji veliki broj onih koji koriste 32-bitne verzije Windows-a i Linux-a, a bez obzira što je 64-bitna verzija Windows-a XP izašla još 25. oktobra 2001. godine. Verovatno je da takvi korisnici ne pripadaju plemenu gejmera, ali uvek postoje one osobe koje igraju neku određenu igru godinama, čak decenijama, a pod parolom: „sve funkcioniše, zašto bih menjao operativni sistem?“

Pročitajte i:  Uvodnik: Muke sa novim računarima

PCPress.rs Image

Možda će im NVIDIA dati odgovor na postavljano pitanje, budući da ukida podršku za drajvere kako za novije GTX grafičke karte, tako i za Fermi modele koji se koriste u okviru sistema iz donjeg segmenta. Ova odluka će uticati na 32-bitne verzija Windows-a 7, 8/8.1, 10, Linux i FreeBSD sistema.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,