BIZIT plus

NVIDIA ukida GeForce podršku za 32-bitne operativne sisteme

NVIDIA je nedavno upozorila da se bliži kraj GeForce podršci za 32-bitne operativne sisteme, da bi sada utvrdila i tačan datum kada će se to dogoditi.

PCPress.rs Image

Naime, kompanija namerava da GeForce GPU podršku povuče do kraja aprila, što znači da će oni koji i dalje budu imali 32-bitne operativne sisteme izgubiti pristup novim opcijama, te ažuriranjima za video-igre. Pored toga kompanija planira da ukine i sigurnosna ažuriranja za ovakve operativne sisteme, a do januara 2019. godine, pa će oni koji budu nastavili da koriste 32-bitne operativne sisteme u kombinaciji sa GeForce kartama čitav sistem dovesti u opasnost.

Stručnjaci pretpostavljaju da još uvek postoji veliki broj onih koji koriste 32-bitne verzije Windows-a i Linux-a, a bez obzira što je 64-bitna verzija Windows-a XP izašla još 25. oktobra 2001. godine. Verovatno je da takvi korisnici ne pripadaju plemenu gejmera, ali uvek postoje one osobe koje igraju neku određenu igru godinama, čak decenijama, a pod parolom: „sve funkcioniše, zašto bih menjao operativni sistem?“

Pročitajte i:  Kad se moćan AI spoji sa humanoidnim robotom

PCPress.rs Image

Možda će im NVIDIA dati odgovor na postavljano pitanje, budući da ukida podršku za drajvere kako za novije GTX grafičke karte, tako i za Fermi modele koji se koriste u okviru sistema iz donjeg segmenta. Ova odluka će uticati na 32-bitne verzija Windows-a 7, 8/8.1, 10, Linux i FreeBSD sistema.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: