BIZIT plus

Nvidia ulazi u AI partnerstvo sa indijskom Tata Group

Američki proizvođač čipova najavio je saradnju sa Tata Group-om. Kompanije će zajednički pružiti računarsku infrastrukturu i platforme za razvoj rešenja zasnovane na veštačkoj inteligenciji. Nvidia i Tata Group takođe će zajedno raditi na izgradnji superkompjutera za veštačku inteligenciju. Superkompjuter će koristiti sledeću generaciju Nvidia GH200 Grace Hopper super čipa. Ova partnerstvo takođe će ubrzati transformaciju vođenu veštačkom inteligencijom u kompanijama Tata Group-e, od proizvodnje do potrošačkih poslovanja, navodi Nvidia u saopštenju.

PCPress.rs Image

Šta ovaj sporazum znači za TCS, Tata Motors i Tata Communications

Američki proizvođač čipova sarađuje sa kompanijama Tata Group-eTata Motors, Tata Consultancy Services i Tata Communications. Prema dogovoru, Nvidia će, sarađivati sa Tata Motors-om kako bi implementirali veštačku inteligenciju u oblasti dizajna, stila, inženjeringa, testiranja simulacije i sposobnosti autonomnih vozila. Kompanija će pomoći Tata Communication-su u izgradnji infrastrukture za veštačku inteligenciju. TCS će koristiti Nvidia-ine resurse za veštačku inteligenciju kako bi razvijali i procesirali generativne aplikacije veštačke inteligencije. Takođe, dodatno će obučavati svoj radnu snagu od preko 600.000 zaposlenih.

Pročitajte i:  Evropski poslanici ratifikovali politički dogovor o pravilima za AI

CEO Nvidie i predsednik Tata Group-e rekao je o saradnji dve kompanije:

“Svetsko takmičenje u oblasti generativne veštačke inteligencije je u punom jeku”, rekao je Jensen Huang, osnivač i CEO Nvidie. “Data centri širom sveta prelaze na GPU računarsku infrastrukturu kako bi izgradili energetski efikasnu infrastrukturu koja će podržavati eksponencijalnu potražnju za generativnom veštačkom inteligencijom. Radujemo se partnerstvu sa Tata Group-om. Zajednički ćemo podržati eksponencijalnu potražnju za startup kompanijama koje se bave razvoje generativne veštačke inteligencije i obradom velikih jezičkih modela.”

Komentarišući saradnju, N Chandrasekaran, predsednik Tata Group-e, izjavio je: “Napredak u oblasti veštačke inteligencije postavio je akcenat na AI kao centralni prioritet u vladama, industrijama i društvu uopšte.

Uticaj veštačke inteligencije i mašinskog učenja biće dubok u svim industrijama i u svim aspektima naših života. Naše partnerstvo sa Nvidiom će omogućiti širenje pristupa infrastrukturi za veštačku inteligenciju. Ubrzaćemo razvoj rešenja za veštačku inteligenciju i omogućiti unapređenje veština u oblasti veštačke inteligencije u velikom obimu.

Prisustvo Tata Group-e u različitim sektorima zajedno sa velikim sposobnostima Nvidie pruža brojne prilike za saradnju u cilju unapređenja ambicija Indije u oblasti veštačke inteligencije.” Takođe, Reliance i Nvidia su najavili partnerstvo za kreiranje jezičkih modela veštačke inteligencije i generativnih aplikacija za milione korisnika telekomunikacione kompanije Reliance Jio.

Pročitajte i:  BIZIT Plus Seminar: Dostizanje novih visina u procesu prodaje sa AI

Izvor: The Times of India

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,