BIZIT plus

Apple-ov watchOS 10 dolazi 18. septembra

Apple je najavio da će watchOS 10 biti spreman za preuzimanje počevši od 18. septembra. Ažuriranje je možda najveća promena za watchOS otkako je Apple objavio svoj popularni pametni sat, prepravljajući bivšu mrežu sa saćem i dodajući vidžete — hm, poglede, kako ih Apple naziva — koje možete prevlačiti i prilagođavati.

PCPress.rs Image

Kompanija je takođe objavila da će za Apple Watch Series 9, Siri komande biti obrađene na uređaju. Apple kaže da priroda obrade na uređaju koja čuva privatnost znači da korisnici sada mogu postavljati pitanja u vezi sa ličnim zdravstvenim i fitnes podacima iz aplikacije Health.

Novi sat će takođe dobiti novi ultra širokopojasni (UVB) čip druge generacije koji može da otkrije kada je HomePod u blizini, tako da kada dođete na četiri metra od HomePod-a sa UVB, vaš sat će pokrenuti Now Playing kako biste mogli da ga kontrolišete ili ponudite predloge u Smart Stack-u. Apple takođe nadograđuje funkciju pristupačnosti na glavnu funkciju za OS — dvostrukim dodirom prstiju na istoj ruci na kojoj se nalazi sat može se raditi stvari poput odgovaranja na pozive ili pokretanja vidžeta Smart Stack.

Pročitajte i:  Apple pobija svaku tvrdnju iz tužbe DOJ-a

Sa svog sata, sada možete da se krećete kroz vidžete. Vidžeti su prilagodljivi, a watchOS dobija Smart Stack vidžet, koji koristi mašinsko učenje da pogodi koji će vam vidžeti biti najvažniji tokom dana. Prema pretpregledu watchOS 10 Victoria Song za The Verge, Apple Watch čini mnogo više kao da koristite mali iPhone.

Neki će pozdraviti ažuriranu mrežu aplikacija. Mreža generalno izgleda isto, sa aplikacijama predstavljenim kao male kružne ikone, ali više ne morate da tražite ekspanzivni oblik saća da biste pronašli ono što tražite; umesto toga, klaster aplikacija se pomera vertikalno. Ako ste osoba sa liste, ne brinite; to je još uvek opcija.

Konačno, Apple je promenio šta radi bočno dugme: ako ga jednom pritisnete, sada će vas odvesti u kontrolni centar. Dvostruki pritisak i dalje vas dovodi do vašeg Apple novčanika za NFC plaćanja.

Ostale promene uključuju nove Nike i Hermes satove.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: