BIZIT plus

NVIDIA želi da se njihove grafičke karte prodaju gejmerima pre nego rudarima

Rudarenje kriptovaluta jedna je od glavnih tema u poslednje vreme, a taj proces zahteva i određene komponente koje imaju veliku procesorsku moć. Upravo je to jedan od razloga što cena grafičkih procesorskih jedinica u poslednje vreme raste na crnom tržištu, budući da preprodavci dobro znaju da je digitalnim rudarima neophodan određeni hardver kako bi došli do kriptovaluta.

PCPress.rs Image

Ovakve potrebe, te prohtevi, doveli su i do nestašice GPU-ova na tržištu, budući da ih rudari kupuju kako bi organizovali sisteme potrebne za rudarenje. Neravnoteža u ponudi i potražnji grafičkih procesorskih jedinica postala je toliko očigledna, te izazvala reakciju iz kompanije NVIDIA, odakle su apelovali na prodavce da njihove GPU-ove prodaju gejmerima, pre nego digitalnim rudarima. Kompanija nema nikakvu moć u određivanju poželjnih i nepoželjnih kupaca, a ne bi ni bilo lako da se sa sigurnošću utvrdi zbog čega neko kupuje GPU.

PCPress.rs Image

Kada su upitani da prokomentarišu problematični apel, iz kompanije su saopštili kako su za njih gejmeri uvek na prvom mestu, te da je njihova GeForce linija kreirana tako da zadovolji potrebe određene ciljne grupe. Na kraju su naglasili da je upravo to razlog što od svojih partnera očekuju da ovi izađu u susret grupi kojoj je proizvod prvobitno i namenjen. Iako je u fizičkom svetu teško kontrolisati kupovinu i prodaju proizvoda, NVIDIA to uspeva na svom web-sajtu, gde jedna mušterija ne može da kupi više GPU-ova od broja koji je kompanija odredila.

Pročitajte i:  Nvidia postala vrednija kompanija od Alphabet-a

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: