PC Press Studio

LG patent predviđa dva modela sklopivog telefona

Prva kompanija koje je izašla sa ovim konceptom bila je ZTE, a sada patent koji je LG podneo Svetskoj organizaciji za intelektualnu svojinu pokazuje potencijalni telefon koji kad se rasklopi postaje tablet. Patent opisuje uređaj kao “mobilni telefon sa fleksibilnim ekranom koji se može preklopiti”, i prvobitno je podnesen u julu 2017. godine, pre nego što je objavljen 12. januara 2018. Dizajn patenta prikazuje dve verzije potencijalnog telefona.

PCPress.rs Image

Prvi model nudi dva tela telefona, stranu uz stranu, sa jednim ekranom koji se može saviti na pola. Kada se displej savije, uređaj ima oblik telefona i stalno uključen ekran. Rasklopljen, uređaj izgleda kao tablet.

PCPress.rs Image

Drugi model je sličan, a velika razlika je u tome što kada je sklopljen, delovi drugog ekrana se proširuju van granica prvog. Ovo ostavlja tanak sidebar koji se može koristiti za prikaz displej ikonica i drugih podataka. 

PCPress.rs Image

Važno je napomenuti da su pune linije na ilustraciji tvrdnje, a isprekidane linije ilustruju kako će ostatak uređaja možda izgledati. Isprekidana linija u bilo kom patentu znači da karakteristike nisu obuhvaćene patentom. Takođe nema indikacije da li i kada LG planira ovakav uređaj da izbaci na tržište. Sklopivi telefoni izgledaju kao sveti gral za proizvođače pametnih telefona, iako su mnogi patenti podneseni, do sada nisu primećena značajna predstavljanja tih uređaja. Samsung je ranije nagovestio da želi da izađe sa novim Galaxy uređajem na preklop ove godine, ali je naglasio da još uvek imaju “prepreke za prevazilaženje”.

Pročitajte i:  LG otvorio prvu fabriku za proizvodnju punjača za EV u SAD

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,