BIZIT 2022

NSZ: Stežu se kaiševi, a kupuje se 60 Ajfona za rukovodioce

Dok 750.000 nezaposlenih obija prag Nacionalne službe za zapošljavanje ne bi li im našla neki posao kako bi kupili bar hleb, dotle zaposleni u ovoj instituciji kupuju 60 mobilnih telefona “ajfon 5C” čija je cena 385 evra po komadu.

60 ajfona pcpress

Da bi sve bilo po zakonu, Nacionalna služba za zapošljavanje u junu je raspisala javnu nabavku usluge mobilne telefonije čija je procenjena vrednost 6.666.667 dinara a od ponuđača se, između ostalog, tražilo da im, pored usluge telefonskog saobraćaja, dostave i 60 telefona, čija je ukupna vrednost 2,7 miliona dinara, odnosno 23.100 evra.

Za taj novac mogli su da isplate bar 100 novčanih nadoknada za nezaposlene koji obijaju njihov prag u nadi da će im naći posao. Milica Jović, je jedna od njih i za “Blic” kaže da je šokirana bahatošću ljudi koji vode ovu instituciju.

– To je sramota jer ne znam da je bilo ko preko ove kuće se zaposlio. Samo jedu nocvac građana Srbije. Možda im ovi pametbni telefoni sada posluže da brže i bolje uspostavljaju vezu sa poslodavcima kako bi nezaposlenima javili da su najzad uspeli da im pronađu radno mesto – kaže Jovićeva.

Međutim u ovoj službi se ne slažu sa ovakvom ocenom i tvrde da ništa nisu uradili što bi narušilo status nezaposlenih lica.

– Zahtev da nam se uz usluge mobilne telefonije omogući da dobijemo “ajfone” za jedan dinar potpuno “uobičajena pogodnost”, koju, koriste i druge državne ustanove. Ovi telefoni namenjeni su zaposlenima na rukovodećim mestima u NSZ, a priroda posla diktira potrebu za telefonima koji pored standardnih funkcija imaju i dodatne, kao što su: mogućnost pristupa poslovnom imejl nalogu, korišćenje baza podataka, odgovarajuća memorija, brzina i kapacitet prenposa podataka – kažu u NSZ .

 

Izvor: Blic.rs

Foto: Novosti.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,