Objavljena pesma “Ponoć” Željka Joksimovića iz filma “Toma”

“Negde na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pesmu, tj duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako ‘staro’, a da bude novo i da naravno bude hit” – ovim rečima kompozitor i producent filma “Toma” Željko Joksimović objašnjava kako je nastala pesma “Ponoć”, koja je simbolično objavljena tačno u ponoć na Youtube kanalu Minakord produkcije.

PCPress.rs Image
Insert iz fima “Toma”; foto: Aleksandar Kujučev

Iako je publika mogla da čuje samo delove ove pesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma Toma na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedeljama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja “svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronadju”.

PCPress.rs Image
Insert iz fima “Toma”; foto: Aleksandar Kujučev

“Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku “samo Tozovac” imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujući Mimi, Tozovčevoj supruzi za dva sata u sred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma. Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspisisali nas na ovakvu muziku”, zaključio je Joksimović.

Omaž velikanima jugoslovenske muzike

Pesmu “Ponoć” komponovao je Željko Joksimović zajedno sa Tozovcem. Zajedničkim snagama uradili su i text za numeru dok je aranžman uradio Željko Joksimović a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića. Premijera filma Toma očekuje nas u Beogradu 15. septembra, a već od narednog dana kreće bioskopska distribucija širom zemlje.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,