Huawei zakazao predstavljanje novog proizvoda za 21. oktobar

Huawei je zakazao predstavljanje novog proizvoda za 21. oktobar. Evropska premijera za sada nepotvrđenog uređaja će se odigrati u Beču, a održaće je Derek Yu – President, Central Eastern Europe, Nordic and Canada, Huawei Consumer Business Group. Da li će ovo biti evropska premijera Huawei P50 serije?

PCPress.rs Image

I dalje pod velom tajne

Huawei za sada nije potvrdio šta će se predstaviti u Beču. Međutim, određeni mediji su dobili pozivnice na kojima se sugeriše da će biti predstavljen mobilni telefon, što bi najverovatnije trebalo da znači da će ovo biti evropska premijera Huawei P50 serije, koja je u Kini najavljena u julu.

Kao što znate, Huawei je pod velikim udarom sankcija američkog dvopartijskog režima i, premda se isti ponajviše manifestuje kroz zabranu pristupa Google Mobile Services uslugama i softveru, zabrane su znatno dalekosežnije i dopiru sve do proizvodnje čipova, hardverskih komponenti, upotrebe bilo kakve tehnologije koja bi “pomagala” Huawei-ju i slično. Efektivno, to znači da čak i kompanija koja koristi Windows na svojim PC računarima ne sme da proizvodi hardver za Huawei ili može dopasti pod automatski udar američkih sankcija, odnosno može joj se desiti isto što i najpopularnijem kineskom proizvođaču mobilnih telefona.

Pročitajte i:  Međunarodni dan znakovnih jezika Samsung obeležava besplatnim servisom za gluve i nagluve osobe

PCPress.rs Image

Još jedna indirektna stavka koja bi trebala da potvrdi da je reč o P50 liniji jeste to što je Mate 50 serija navodno otkazana, makar kada je tekuća godina u pitanju. Ono što bismo mogli videti jeste internacionalni debi Nova 9 serije, pod tim ili nekim drugim imenom, koji bi takođe trebao biti predstavljen 23. septembra u Kini.

Sama P50 linija se – za sada – sastoji od dva modela, P50 i P50 Pro. Iako smo navikli da modele P serije vidimo već na proleće u periodu mart-maj, ove godine se kinesko predstavljanje desilo tek u julu, da bi evropska premijera, gotovo tradicionalno, došla nekih dva meseca kasnije. Videćemo šta će 21. oktobra biti predstavljeno u zemlji iz koje potiče himna “Gott erhalte Franz den Kaiser”, od koje je Slovenac Davorin Jenko (njen tadašnji podanik) kreirao pesmicu koju danas pevaju deca širom naše zemlje na startu školske godine.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *