BIZIT plus

Objavljeni Samsung Galaxy tableti namenjeni različitim grupama korisnika

Južnokorejski gigant je najavio dva tableta, koji ciljaju različite korisničke grupe. Samsung Galaxy Tab S4 je uređaj za sve one kojima je potreban prenosiv uređaj poput tableta sa brojnim sposobnostima nalik na one na računarima, dok je Galaxy Tab A tablet prilagođen porodičnoj upotrebi, sa unapređenim audio karateristikama.

Samsung Galaxy Tab S4 ima Super AMOLED (sAMOLED) ekran od 10,5 inča sa odnosom stranica od 16:10, rezolucijom 2560 x 1600, te gustinom prikaza od 287 piksela po inču. Takođe, tu su četiri žvučnika sa AKG tjunovanjem i podrškom za Dolby Atmos Surround zvuk. Zahvaljujući DeX podršci, tablet se može povezati na monitor i periferije, te uz prilagođen korisnički interfejs omogućava rad nalik na desktop PC okruženje, unapređujući na taj način multi-tasking.  U novom izdanju, DeX ima mogućnost podešavanja dimenzija prozora, prevlačenja i puštanja sadržaja (drag&drop) između različitih aplikacija i korišćenje prečica i komanda na tastaturi. Samsung DeX je kod ovog uređaja kompatibilan sa HDMI adapterima, pa se može koristiti kao funkcionalan drugi ekran.

Pročitajte i:  Samsung bi mogao prvi da napravi NAND od 1000 nivoa

Pored toga, Galaxy Tab S4 tablet dolazi sa ugrađenom S Pen olovkom, koja je svojevremeno predstavljena na Galaxy Note telefonu. Uz bezbednosnu funkciju Samsung Knox, obezbeđuje se zaštita poverljivih informacija i prilagođavanje korisničkog interfejsa potrebama zaposlenih. Pored ovoga, uređaj poseduje i bateriju od 7300 mAh.Pristupačniji Samsung Galaxy Tab A dolazi sa ekranom od 10,5 inča, odnosa stranica od 16:10, kao i tankim okvirima. Uređaj koristi četvorostruke (quad) zvučnike, koji su ugrađeni u svaki ugao tableta za pružanje boljeg osećaja 3D zvuka, uz audio podršku koju pruža Dolby Atmos.

Kao porodični uređaj, Samsung Galaxy Tab A 10.5“ ima režim rada za decu (Kids Mode). Novi korisnički interfejs kompanije Samsung namenjen deci je dizajniran tako da bude bezbedan i zabavan. Ovaj program rada ima dečiji pretraživač i 8 aplikacija najpoznatijih proizvođača porodičnih zabavnih sadržaja, uključujući  LEGO Batman i Ninjago. Roditelji takođe mogu da koriste program rada za više korisnika (Multi User Mode) kako bi kreirali različite korisničke naloge na istom uređaju.

Pročitajte i:  Samsung lansira aplikaciju za pomoć ljudima sa govornim poremećajima

Novitet je i Samsung Always on Daily Board, koji u okviru zajedničkog pregleda objedinjuje sat, kalendar, kao i digitalnu biblioteku fotografija. Pored ovoga, ovaj tablet ima i SmartThings aplikaciju putem koje se mogu kontrolisati kućni uređaji koji su povezani na SmartThings Cloud servis.

Facebook komentari: