PC Press Studio

Odabrani najbolji na takmičenju FILMić

Kompanija Microsoft nagradila je prošle subote najbolje učeničke kratke filmove i na taj način podržala kreativni razvoj i obrazovanje učenika u oblasti informacionih tehnologija. Nagrade su dodeljene u okviru takmičenja FILMić, koje su po programu takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zajednički organizovali kompanija Microsoft i Centar za razvoj nauke, tehnike i informatike.

filmic 2013“Kreativnost nagrađenih učenika, ispoljena kroz digitalni medij kojim su ovladali zahvaljujući ovom takmičenju važne su u budućnosti i za njih same i za naše društvo. Kroz program Microsofta “Partner u učenju”, mi se kao kompanija već punih devet godina trudimo da različitim aktivnostima podržimo razvoj digitalne i mulimedijalne pismenosti učenika”, izjavila je Katarina Milanović, menadžerka Microsoft programa “Partner u učenju”.

U kategoriji osnovnih škola, prvu nagradu su odneli brat i sestra, Milena i Milan, učenici OŠ „Branko Radičević“ iz sela Sedlare, sa filmom pod nazivom „Etno i tradicija“ koji prikazuje izgled etno kuće i plastično objašnjava čemu su služili delovi nameštaja i pokućstva. Drugu nagradu je dobio tim učenika iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke za prikaz zanimljivih ogleda koji se mogu izvesti na času hemije u filmu koji se zove „Reakcija zabave“, a treću nagradu su dobili učenici iz škole OŠ „Stanimir Veljković Zele” iz Bojnika za film o reciklaži „Recikliraj- okolinu animiraj“.

Pročitajte i:  Velika Britanija revidira kupovinu OpenAI-ja od strane Microsofta

Svi radovi nalaze se na sajtu http://filmic.cnti.info/.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

One thought on “Odabrani najbolji na takmičenju FILMić

Comments are closed.