Odgovor na ChatGPT: Izašao Google Bard

Google Bard je konačno ugledao svetlost dana, bar delimično. Kompanija je objavila da zainteresovani mogu da se prijave na listu čekanja, a kako bi u nekom trenutku dobili pristup novom chatbotu.

PCPress.rs Image

Novi proizvod se dakle zove Bard, a ne Google Assistant kao što je bilo planirano. Osim linka za prijavu nema mnogo drugih detalja, a projekat se naziva „ranim eksperimentom“. Tu su i upozorenja da ovako veliki modeli neće uvek davati tačne odgovore, bar u početku. Komentari i mišljenja korisnika će vremenom doprineti poboljšanju, a do tada će Bard s vremena na vreme davati netačne, povremeno i uvredljive odgovore, koji ne odražavaju stavove kompanije Google.

Nakon kritika na račun kompanije Microsoft, razumljivo je zašto su u kompaniji Google oprezni. Uprkos tome već se tvrdi da će Bard uticati na korisničko iskustvo i da se očekuje da će poboljšati produktivnost, te da će idejama koje korisnici imaju davati prostora da rastu.

Na listu čekanja mogu da se prijave svi stariji od 18 godina, a Bard je za sada dostupan samo na engleskom jeziku. Čini se da nije integrisan u Google Search, budući da je tu i “Google it” taster koji omogućava da se teme pretražuju kao i do sada.

Pročitajte i:  DeepMind okvir nudi napredak u rasuđivanju LLM-a

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,