OpenAI sklapa dogovor o upotrebi Reddit sadržaja

Reddit sklapa ugovor vredan oko 60 miliona godišnje.

PCPress.rs Image

Reddit pregovara sa OpenAI kako bi svoj sadržaj preneo na ChatGPT. Dogovor se zasniva na obuci AI modela Google kompanije zahvaljujući sadržaju koji Reddit poseduje.

ChatGPT i drugi OpenAI proizvodi služiće se Redditovim interfejsom za programiranje aplikacija. OpenAI će postati Redditov reklamni partner. Za sada je poznato da su ove dve kompanije sklopile ugovor vredan 60 miliona na godišnjem nivou.

Insvestitori na prodaju svoji podataka za obuku AI modela gledaju kao na ključni izvor prihoda izvan reklamiranja. Tokom prvog kvartala ove godine, Reddit je povećao svoje prihode i obim reklamnih kampanja. Redditove akcije su porasle za 12% u poslednjih nekoliko meseci.

Ugovor sa Googlom ovoj kompaniji može doneti značajne pogodnosti. Čini se da više niko ne postavlja pitanje o vlasništvu podataka, zaštiti i bezbednosti privatnosti korisnika. Da li je prodaja naših podataka postala javna trgovina bez zadrške? Da li smo samo rešili i mi kao korisnici da radimo u korist nauke humanitarno? Imamo li prava da zatražimo svoj novčani udeo za sopstvene podatke?

Pročitajte i:  Od sada moguće trgovanje Reddit akcijama na berzi

Izvor: indianexpress.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *