BIZIT plus

Twitter-ova 2FA zasnovana na SMS-u danas se ukida: kako da obezbedite svoj nalog

Ako niste prešli sa dvofaktorske autentifikacije zasnovane na SMS-u i odlučili se za drugi metod da omogućite ovu funkciju, 20.03. je poslednji dan kada to možete da uradite.

PCPress.rs Image

Twitter će od 20.03. isključiti 2FA zasnovanu na SMS-u za pretplatnike koji nemaju plavu značku

Twitter je prošlog meseca objavio da će isključiti dvofaktornu autentifikaciju (2FA) za pretplatnike koji nisu na Twitter-u Blue od 20. marta 2023. Twitter je nudio tri režima koje su svi korisnici mogli da izaberu kako bi omogućili dvofaktorsku autentifikaciju za svoje naloge. Ove metode su uključivale — SMS, aplikaciju za autentifikaciju i bezbednosni ključ. Međutim, sa ovom promenom, korisnici Twittera koji ne plaćaju, više neće moći da koriste kombinaciju lozinke i OTP-a koji se šalju putem SMS-a da bi obezbedili svoje naloge. Umesto toga, moraće ili da koriste aplikaciju za autentifikaciju treće strane kao što je Google Authenticator ili da kupe fizički bezbednosni ključ za obezbeđenje svojih naloga. Twitter Blue pretplatnici će, s druge strane, moći da izaberu bilo koju od tri metode za isto.

Pročitajte i:  X omogućava svim korisnicima audio i video pozive

Šta se dešava ako se ne odlučite za drugu 2FA metodu?

Twitter je takođe rekao da ako se pretplatnici koji nemaju plavu značku ne odluče za alternativni metod autentifikacije do 20. marta, kompanija će automatski onemogućiti tu funkciju za svoje naloge.

Kako da obezbedite svoj Twitter nalog?

Pošto je 2FA zasnovana na SMS-u onemogućena, pretplatnici koji nisu Plavi imaju tri opcije da obezbede svoje naloge. Oni mogu ili da koriste aplikaciju za autentifikaciju ili fizički hardverski ključ ili da nadograde svoje naloge na uslugu pretplate na Twitter Blue. Najlakši način da i dalje besplatno koristite 2FA na Twitteru je korišćenje aplikacije za autentifikaciju. Za iste možete da koristite aplikacije kao što su Google Authenticator, Authi, Duo Mobile i 1Password.

Izvor: Techlusive

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,