ERP 2024

Odgovorite na video – videom!

YouTube video platforma je dodala opciju za konverzaciju koja će da pomogne korisnicima da šalju poruke i video sadržaj unutar aplikacije mnogo lakše, nešto nalik direktnim porukama na Instagram-u. Takođe je moguće odgovoriti na video drugim videom.

PCPress.rs Image

Kompanija je prvo izbacila opciju samo u Kanadi početkom godine radi testiranja, i nakon što je uzela u obzir mišljenja korisnika koji su isprobali odlučili su da je sada omoguće svim YouTube korisnicima na mobilnim uređajima širom sveta. Svi podeljeni videi će biti grupisani u novom posebnom prozoru na YouTube-ovoj mobilnoj aplikaciji.

Ne razlikuje se od onoga što je Instagram uradio sa svojim direktnim porukama koje su izašle u decembru 2013. Kada korisnici pritisnu „share“ dugme na videu, sada će imati opciju da direktno šalju preko YouTube aplikacije svojim kontaktima. Prozor za deljenje pokazuje osobe sa kojima ste nedavno komunicirali kao i predloge koga biste mogli da dodate u svoju listu. Kada kliknete na dugme za dodavanje kontakta, aplikacija vas pita da li želite da izvlačite kontakt iz imenika ili da šaljete odvojen poziv.

Pročitajte i:  Blizanci na AI zadatku

Na žalost, imenik zapravo ne pokazuje da li vaši kontakti koriste YouTube, samo izvlači poruku „dodaj me u kontakte na YouTube-u“ i šalje je kao SMS.

Ova nova opcija radi prilično dobro kada prođete deo sa konatktima. Kada podelite video (prva konverzacija sa kontaktom mora da bude pokrenuta deljenjem videa), vi i vaš prijatelj možete da se dopisujete direktno na YouTube-u. Bilo da je razgovor samo između dve osobe ili grupe ljudi, možete da komunicirate kao i na bilo kojoj drugoj aplikaciji za dopisivanje. Postoji i dugme u delu za pisanje poruka pomoću kog ubacujete drugi video u konverzaciju. Pritiskom na njega izbacuje vam videe koje ste najskorije gledali, ali možete i da kliknete na dugme za pretragu koje vam omogućava da nađete bilo šta drugo što želite da dodate u konverzaciju.

S obzirom da je YouTube fokusiran na videe, možete da dodate u konverzaciju samo drugi video, u suprotnom ograničeni ste samo na tekst i emotikone. Takođe, prisutna je i ograničena opcija za reakcije, korisnici mogu da dodaju srce za bilo koju poruku ili video unutar konverzacije. Ali osim toga YouTube pametno drži stvari jednostanim, jer nemaju potrebe da se takmiče sa drugim aplikacijama za dopisivanje koje imaju više opcija kao što je Facebook Messenger, iMessage ili čak Google-ov Alto.

Pročitajte i:  Google će staviti Keep podsetnike u Zadatke 

Pretpostavlja se da će ovu aplikaciju koristiti najviše zaljubljenici u YouTube, verovatno osobe koje često postavljaju i stvaraju sopstvene videe kao i oni koji ih samo gledaju. Možda je lako zamerati Google-u što pravi još jednu aplikaciju za konverzaciju ali ima smisla što se kompanija odlučila za ovaj korak, kako bi korisnici delili videe unutar YouTube a ne pomoću drugih aplikacija.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: