QNAP Mikroprinc

Odobren patent za bežično punjenje mobilnih uređaja na daljinu

Punjenje mobilnog uređaja bežičnim putem svakako zahteva manje truda nego priključivanje na neki izvor energije, ali tehnologije koje trenutno postoje još uvek zahtevaju fizički kontakt uređaja sa stanicom za punjenje. To bi uskoro moglo da se promeni budući da je Federalna kancelarija za komunikacije (FCC) odobrila patent za prvi bežični punjač koji bi funkcionisao na udaljenosti do skoro jednog metra.

Startap Energous, koji je i kreator ove tehnologije, objavio je da su dobili sertifikat za punjenje uređaja na daljinu, a koje se zasniva na njihovom WattUp Mid Field predajniku, koji konvertuje struju u radio talase, te energiju prenosi do obližnjih uređaja, koji imaju odgovarajuće prijemnike.

WattUp može da puni nekoliko uređaja u isto vreme, a to mogu da budu bilo koji uređaji koji imaju odgovarajuće prijemnike. Važno je da se napomene da ovaj punjač neće diskriminisati uređaje na osnovu brenda, te da će korisnik, na primer, moći da puni svoj Samsung telefon čak i ako je predajnik proizveden u kompanijama Sony ili Apple.

Pročitajte i:  Samsung je predstavio novu HDR10+ prilagodljivu funkciju 

Tehnologija bežičnog punjena na daljinu biće predstavljena 9. januara, na CES 2018, a još uvek nije poznato kada će stići do korisnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Press - Video konferencije

Tagovi: , , , , , , ,