BIZIT plus

WhatsApp ukida podršku za BlackBerry OS i Windows Phone

WhatsApp se oprašta sa starijim operativnim sistemima za mobilne uređaje kako se godina završava. Konkretno, prestaje podrška za BlackBerry OS (uključujući BlackBerry 10), Windows Phone 8.0 i starije verzije, i to baš 31. decembra. Iako će ova aplikacija za razmenu poruka nastaviti da funkcioniše na ovim platformama, korisnici neće biti u mogućnosti da kreiraju nove profile ili da ponovo verifikuju postojeće naloge. WhatsApp tvrdi da njegova aplikacija može prestati da funkcioniše u bilo kom trenutku, pa je možda pravo vreme za nadogradnju.

PCPress.rs Image

Samo u proteklih nekoliko meseci, WhatsApp je predstavio neke pogodne funkcije (kao što su brzo brisanje poslatih poruka, razmena lokacija u realnom vremenu i nove univerzalne emotikone). Međutim, u eri dominacije pametnih telefona baziranih na Android i iOS operativnim sistemima, ne treba da čudi odluka da se konačno ukine podrška za ove starije mobilne operativne sisteme za koje i njihove matične kompanije više da gotovo i ne pružaju podršku.

Microsoft je pre odustajanja od Windows Phone-a svoju celokupnu pažnju usmerio prema razvoju naslednika Windows Phone 8 sistema, dok BlackBerry i dalje pruža donekle ograničenu podršku za BlackBerry10 koja bi trebalo da se nastaviti još oko dve godine.

Pročitajte i:  Kuda ide Excel korisnički interfejs?

Izvor: Engadget

Facebook komentari: