Održan prvi Asseco Journey

Kompanija Asseco SEE održana je danas događaj pod nazivom Asseco Journeu, to u kome je učestvovalo tridesetak posebno odabranih studenata i diplomaca sa tehničkih fakulteta koji su se na ovaj događaj prijavili na nedavno održanom sajmu JobFair13.

photo (3)Studenti su neposredno od menadžera i inženjera kompanije Asseco SEE mogli da saznaju šta im je od znanja i veština potrebno da bi se zaposlili u dobroj IT kompaniji, koje su najtraženije oblasti, šta mogu da očekuju od poslodavaca, a šta poslodavci očekuju od njih.

“Raduje nas izuzetno veliko interesovanje studenata koji su želeli da prisustvuju ovom događaju. Mi kao kompanija snažno podržavamo visok nivo saradnje i povezanosti privrede i obrazovnog sistema, odnosno razvoj nauke i ljudskih resursa u skladu sa potrebama privrede, što predstavlja svetski prihvaćen koncept društvenog razvoja,“ izjavio je Miodrag Mirčetić, predsednik Upravnog odbora Asseco SEE.

„Asseco SEE zagovara proaktivan pristup domaće privrede prema studentima tehničkih fakulteta, pošto je reč o profesijama koje lako mogu da nađu zaposlenje u inostranstvu. Briga svih članova društva, a pogotovo privrednih subjekata u tako dinamičnoj i rastućoj oblasti kao što su informacione tehnologije, treba da bude upravo kako da se ti mladi ljudi zadrže u Srbiji,“ zaključio je Mirčetić.

“Naša kompanija tokom godina konstantno raste i stalno je u potrazi za mladim stručnjacima koji mogu da postanu deo velikog tima Asseco SEE. Primetili smo da studenti i diplomci nisu dovoljno upoznati sa tim šta sve podrazumeva rad u velikom IT sistemu kakav je naš, želeli smo da im pomognemo u tome direktnim praktičnim savetima naših menadžera i inženjera i zbog toga smo pokrenuli akciju Asseco Journey,“ izjavila je Slađana Milenković, HR menadžer Aseko SEE.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,