Održan Super Admin Days Vienna 2023

U gradu Beču, Austrija od 24. do 27. maja 2023. godine održano je drugo izdanje Super Admin Days Vienna 2023. Sistem administratori iz Srbije imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnološkim rešenjima kompanija GATEWATCHER, WALLIX, WHALEBONE i PRIMX.

PCPress.rs Image
Super Admini sa predavačima

U fokusu ovogodišnjeg izdanja bila je informaciona bezbednost, tema koja je izuzetno aktuelna posebno u kontekstu povećanog broja napada na infrastrukturu i kritične sisteme.

PCPress.rs Image
Prezentacija Arthura Swiackog iz kompanije Wallix

Prvog dana sastanka, Pawel Rybczyk iz kompanije GATEWATCHER predstavio je NDR rešenje AionIQ. AionIQ je platforma za otkrivanje i reagovanje (NDR) koja pouzdano identifikuje zlonamerne radnje i sumnjiva ponašanja na osnovu mapiranja svih sredstava prisutnih na AionIQ -u i pruža neuporediv nivo otkrivanja i vidljivosti sajber pretnji, poznatih ili nepoznatih: Ransomvare, APT, eksploatacije ranjivosti nultog dana itd.

PCPress.rs Image
Prezentacija Pawela Rybzcyka iz kompanije Gatewatcher

Arthur Swiacki i Muzart Sarsymbayev su predstavili WALLIX rešenja za upravljanje privilegovanim pristupom – Bastion, EndPoint Privilege Management – BestSafe, Identity Access Management – Trustelem kao i Multi-Factor Authentication – Authenticator. Vest za koju se može reći da je privukla ogromnu pažnju je da je nedavno Kleverware postao deo Wallix grupe. Kleverware je lider u oblasti upravljanja identitetom i pristupom i može se reći da je ovom akvizicijom Wallix u potpunosti zaokružio portfolio proizvoda i usluga za infrastrukturnu bezbednost.

PCPress.rs Image
Prezentacija Muzarta Sarsymbayeva iz kompanije Wallix

Adam Wright i Adam Merka objasnili su kako kompanija WHALEBONE sa svojim on-premise rešenjem Immunity rešava probleme filtriranja saobraćaja u skladu sa propisima. Blokiranje problematičnog saobraćaja postaje sve važnije, uglavnom zbog povećanog broja napada koji dolaze sa zlonamernih domena. Whalebone je ponosan na činjenicu da je Evropska komisija u projektu DNS4EU odabrala Whalebone da zaštiti 100 miliona stanovnika Evropske Unije.

PCPress.rs Image
Prezentacija Adama Wrighta i Adama Merka iz kompanije Whalebone

Sebastien Fournil iz PRIMX -a predstavio je inovativno rešenje za enkripciju podataka koje, za razliku od drugih, omogućava šifrovanje podataka kroz politike sa vrlo malo utrošenih resursa. Proizvodi ZONECENTRAL za datoteke i fascikle, ZED! Za datoteke u tranzitu, CRIHOD za diskove i prenosne računare, ORIZON za skladište u oblaku, ZEDMAIL za e-poštu, ZONEPOINT za MS SharePoint biblioteke, ZEDFREE za .ZED datoteke u potpunosti omogućavaju kompanijama da primenjuju usvojene politike klasifikacije dokumenata, štiteći tako osetljive podatke od gubitka, krađe, otkrivanja i špijunaže.

PCPress.rs Image
Prezentacija Sebestiena Fournila iz kompanije Primx

Super Admin Days Vienna 2023 je podržala kompanija MONDIST, distributer sa dodatom vrednošću za regione CEE i DACH.

PCPress.rs Image
Prezentacija Ranka Radovanovića iz kompanije Mondist

Posebno se zahvaljujemo Nenadu Nikolinu i Ranku Radovanoviću, organizatorima Super Admin Days Vienna 2023, bez čijih zalaganja i posvećenosti ne bi bilo moguće organizovati ovakav skup.

Vidimo se sledeće godine na Super Admin Days 2024!

Facebook komentari: