ERP 2024

Twitter objavio da treće strane mogu da koriste njihove podatke za 5,000 dolara mesečno

Twitter je najavio novi „Pro“ API nivo za programere. Sa 5.000 USD mesečno, spada između Basic plana od 100 USD mesečno i Enterprise plana po prilagođenim cenama.

PCPress.rs Image

Twitter već neko vreme menja svoje poslovne odluke

Novi Twitter API Pro plan nudi mesečni pristup milion preuzetih tvitova i 300.000 objavljenih tvitova na nivou aplikacije. Takođe uključuje pristup krajnjim tačkama sa ograničenom brzinom za filtrirane strimove u realnom vremenu i kompletno pretraživanje arhive istorijskih tvitova. Konačno, dodaje tri ID-a aplikacije i prijavu sa pristupom Twitter-u.

Međutim, cena od 5.000 dolara mesečno za kompanije koje žele da eksperimentišu, grade i skaliraju posao ostavlja ogroman jaz između njega i osnovnog plana od 100 dolara mesečno. Ovo poslednje nudi samo mali deo pristupa u Pro planu, ostavljajući malim kompanijama da biraju između nivoa koji možda neće obezbediti dovoljno za mesečnu naknadu od 100 USD u odnosu na plan od 5.000 USD koji se proteže izvan budžeta mnogih startapova.

Nedavne Twitter-ove promene API-ja stvorile su prilično nezgodne promene za programere koji i dalje žele pristup podacima kompanije. Prvo, kompanija je efektivno odstranila većinu klijenata trećih strana u januaru pre nego što je tiho ažurirala svoje uslove kako bi odražavala promenu. Zatim je u februaru objavio da ukida besplatan pristup API-ju. Platforma je predstavila početna tri nivoa novog API-ja u martu pre nego što je dodala sadašnju proviziju od 5.000 dolara za Pro nivo.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: