BIZIT plus

Održan World of Tanks turnir u Beogradu

World of Tanks je 2011. godine osvojio svet naprečac, sa bazom igrača koja se merila u desetinama miliona, a ni redakcija PC Press-a nije imuna na njega, pošto se i u našim prostorijama “tenkići” igraju gotovo svakog dana. Zapravo, ni sam Balkan nije ostao imun na ovo čudo iz Belorusije, pa je ovo područje iznedrilo nekoliko izuzetno jakih klanova, koji su se bez problema nosili sa ostatkom Evrope. Posebno treba pomenuti ESL tim Kazna Kru, koji je od samog starta bio u “Goldleague” tj. najvišem rangu takmičenja, sve do njenog gašenja 2017. godine.

PCPress.rs Image
Kako je bilo na takmičenju…jer nije svejedno!

Kada je Wargaming prekinuo partnerstvo sa ESL-om , to se izuzetno negativno odrazilo na igrače, kojima su nakon toga ostali samo WoT in-game turniri. U želji da malo aktiviraju zajednicu ali i naprave druženje igrača, pripadnici Kazna Kru klana su rešili da organizuju jedan opušten WoT Turnir u formatu 3 na 3.

PCPress.rs Image
Nagrade za pobednike

Turnir je održan u igraonici Quest Gaming cafe, a za nagrade se pobrinula kompanija ThermalTake Adria koja je za prva tri mesta donirala atraktivan hardver: po tri mehaničke tastature za prvo, tri para slušalica za drugo i tri miša za treće mesto. Pored toga, ekipa koja je organizovala turnir je obezbedila, zahvaljujući Warganing-u, popriličnu količinu “zlata” (in-game valuta u WoT-u), pakete Red Bull-a i Gunnar naočare.

Pročitajte i:  GameScent: Kad osećate miris iz video igre
PCPress.rs Image
Pobednički tim

Iako je sam turnir održan u relaksiranoj atmosferi, samo finale je bilo izuzetno napeto, a čak dve partije su odlučene u dvobojima 1 na 1. Takmičari i posetioci nisu imali reči zamerke na organizaciju turnira, pa se samim tim može očekivati još više timova i publike na sledećem WoT turniru koji će se održati tokom Games.Con-a krajem meseca novembra. Sa naše strane, čestitke organizatorima, uz želju da uspešno organizuju još puno ovakvih, pa i većih turnira!

Evo i videa sa finalnim partijama koje možete pogledati na jednom mestu i pritom pokupiti more “fazona” i saveta kako igrati jednu od najpopularnijih multiplej igara:

Facebook komentari: