BIZIT plus

Office 365 se pretvara u Microsoft 365

Microsoft želi da razmislite o njegovoj pretplatničkoj usluzi Office 365 u potpuno novom svetlu. Tako, 21. aprila kompanija će preimenovati uslugu u Microsoft 365, jer dodaje još AI i cloud alate za veću produktivnost.

Microsoft HQ

Cene ostaju iste – sedam dolara mesečno/70 dolara godišnje za ličnu upotrebu i deset dolara mesečno/100 dolara godišnje za porodični plan – ali opseg usluge je mnogo širi. Kao prvo, Microsoft lansira novu aplikaciju Family Safety za praćenje vremena provedenog za ekranom i drugih aspekata vašeg digitalnog života.

Osnovne karakteristike Microsofta 365 iste su kao i ranije: Dobićete pristup desktop Office aplikacijama, terabajt OneDrive skladištenja po osobi i 60 minuta Skype telefoniranja svakog meseca. To nije previše nepravedno, pogotovo ako delite pristup čitavoj porodici (do 6 ljudi). Ipak, bilo bi dobro videti kako je Microsoft vratio neograničenu ponudu skladišta koja je najavljena za korisnike Office 365 u 2014. Kompanija je odustala od te pogodnosti godinu dana kasnije nakon što su neki korisnici počeli da je zloupotrebljavaju, ali bi moglo biti izvodljivije u 2020. U najmanju ruku vreme je da Microsoft pređe granicu za čuvanje od jednog terabajta.

Pročitajte i:  Kuda ide Excel korisnički interfejs?

Novine za Word, Excel, Outlook i PowerPoint

Što se novih mogućnosti tiče, Microsoft Editor, AI alat kompanije za pomoć prilikom pisanja, proširuje se i na Word i web aplikacije Outlook. Možete ga koristiti i u Microsoft Edge-u i Google Chrome-u sa ekstenzijom browser-a. Dobićete osnovnu pravopisnu i gramatičku pomoć na koju ste navikli, ali možete istaknuti rečenicu da biste dobili neke predloge za ispravljanje. Tu je i nova provera sličnosti koja vam može pomoći da izbegnete potencijalne plagijat probleme. Prepoznaće kada vaš tekst izgleda slično drugom sadržaju i predložiti načine kako to da navedete na odgovarajući način.

Uz to, PowerPoint-ov Presenter Coach takođe može da nadgleda vašu prezentaciju i predloži varijacije govora kako bi poboljšao izbor vaših reči, a čak može da ponudi i gramatičke predloge za bolje fraziranje. PowerPoint Designer je takođe tu kako bi vam pomogao da dizajnirate bolje prezentacije, a dobićete pristup preko 8.000 slika i 175 looping video zapisa sa Getty-ja. Možete da uključite ovaj medij i u Word i Excel, a te aplikacije takođe dobijaju preko 200 novih templejta.

Pročitajte i:  Novi AI planovi Microsoft-a - pretvaranje korisnika u crtanu animaciju

Ovo je uglavnom najveća promena brenda za Microsoft, a Office će sigurno i dalje biti veliki deo Microsoft 365.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: