Google donira 800 miliona dolara u borbi protiv Korona virusa

Kompanija Google će donirati više od 800 miliona dolara za podršku preduzećima, organizacijama i zdravstvenim radnicima kao deo svog učešća u borbi protiv Korona virusa. Većinski deo ovog novca biće u vidu besplatnog oglašavanja.

google protiv korona virusa

Vladinim agencijama 250 miliona dolara

Google je saopštio da će Svetskoj zdravstvenoj organizaciji i globalnim vladinim agencijama pružiti ukupno 250 miliona dolara oglasnih grantova, što je gotovo deset puta više u odnosu na ono što je najavljeno pre nekoliko nedelja. Ovo treba da posluži da se razmenjuju informacije o tome kako se boriti protiv širenja virusa, rečeno je u saopštenju ove tehnološke kompanije.

Dodatnih 340 miliona dolara oglasnih kredita biće namenjeno malim i srednjim preduzećima čiji su računi bili aktivni u prethodnoj godini, sa još 20 miliona dolara koji će pripasti pomoćnim fondovima i malim preduzećima. Google ulaže mnogo napora, kako tehničkih tako i finansijskih u borbi protiv Korona virusa. Apple je na drugoj strani objavio veb stranicu i iOS aplikaciju za screening simptoma Korona virusa, a sve to posle doniranja 10 miliona maski za zdravstvene radnike širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Pročitajte i:  Apple, Google i Meta prvi na udaru DMA zakona 

Korona virus do sada je odneo preko 37,000 života, a obolelo je preko 780,000 ljudi širom sveta. Otkazane su sve velike manifestacije, poput MWC Barselona 2020, prodaja tehnike i mobilnih telefona je drastično pala, tako da je ceo IT sektor upao u određenu krizu. Najveće svetske kompanije za sada se drže dobro i od njih se i najviše očekuje pomoć.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,