OG App, klon Instagrama bez reklama i Reels-a, povučen je iz App Store-a

Aplikacija koja privlači nostalgiju Instagrama bez kolutova i povučena je iz App Store-a baš kada programeri kažu da je počela da raste. OG aplikacija omogućava korisnicima da se prijave sa svojim Instagram nalogom i pretražuju bez oglasa, preporuka i kolutova — sve nametljivijih funkcija na Instagramu koje su izazvale široko rasprostranjeno odbijanje korisnika. Naziv aplikacije odražava isti osećaj: mnogim korisnicima nedostaje stari Instagram.

PCPress.rs Image

Ali samo dan nakon što je aplikacija zvanično lansirana, povučena je iz App Store-a, prenosi Engadget. Na Twitteru, kreatori OG aplikacije navode da je aplikacija dobila 10.000 preuzimanja i da se penjala na rang listi pre nego što je uklonjena.

Nije jasno da li je Apple uklonio OG aplikaciju na zahtev Mete – Apple nije odmah odgovorio na zahtev za komentar. Meta ima politiku protiv sajtova za kloniranje – ili sajtova trećih strana koji dupliraju sadržaj – i podnela je tužbe protiv ljudi koji su kreirali klonove.

Portparol kompanije Meta Ryan Brack rekao je za Verge da aplikacija krši politiku i da kompanija preduzima „sve odgovarajuće mere za sprovođenje“, ali nije precizirao šta to uključuje. Kreatori OG aplikacije takođe su tvrdili na Twitteru da su lični Instagram i Facebook profili članova tima zabranjeni.

Pročitajte i:  TikTok navodno pravi "novi Instagram"

Apetit za nečim poput OG aplikacije govori o rastućoj frustraciji koju mnogi korisnici Instagrama imaju nedavnim promenama platforme dok pokušava da se takmiči sa TikTokom. Više kratkih video snimaka i priliv preporučenog sadržaja naveli su korisnike da se zalažu za povratak na prošlu verziju Instagrama – nešto što mnogo liči na OG aplikaciju. I iako je Meta verovatno u pravu da je aplikacija prekršila pravila protiv kloniranih sajtova, teža tableta koju treba da progutaju ljubitelji OG aplikacije je to što se ova verzija Instagrama neće uskoro vratiti.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,