ERP 2024

OKI Pro8432WT: Bela revolucija u digitalnoj štampi

OKI serija „Graphic Arts“ štampača sa WT sufiksom predstavlja dosta specifične modele na tržištu, a jedna od glavnih karakteristika svih njih je prisustvo belog tonera. Prisustvo ovog tonera (pored standardnih CMY) omogućava ostvarivanje većeg broja boja i nijansi, gde je osnovna primena štampa na specijalne transfer papire (preslikače) čiji se sadržaj posle može prebacivati na razne materijale. Štampa svetlih boja i bele boje kao takve je uvek malo teži zadatak za standardne štampače, jer su primarno namenjeni za štampu na beloj podlozi. Sa Pro8432WT ovde nema tih ograničenja, pa se na transfer medije može lako preneti svaki dizajn.

PCPress.rs Image

Kada je u pitanju štampa crne boje, Pro8432WT sa ovom konfiguracijom tonera može da odštampa kvalitetnu crnu, ali je za to neophodno adekvatno podesiti sliku i paletu iste. Pri kreiranju slike, neophodno je da ona bude sa CMYK paletom, ali nakon toga treba podesiti paletu tako da se crna dobija 100% CMY mešavinom, a za crnu (K) treba staviti nula procenata. Logično, najveća mana ovog rešenja za crnu boju je u činjenici da se tada koristi mnogo više tonera. Svestan ovog problema, OKI je prošlog meseca predstavio „upgrade“ rešenje za Pro8432WT.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Sada se ovaj model nudi kao „ROI in a box“ štampač, sa idejom da se korisnicima pruži maksimalna široka upotreba. Prvi deo ovog paketa je povećanje količine bele boje, te sada Pro8432W dolazi sa dva bela tonera (12K). Posledično, količina odštampanog materijala koji se može napraviti se u startu povećava. Drugi deo paketa je možda još zanimljiviji, jer sada OKI nudi mogućnosti da se kao dodatak dokupi crni toner i bubanj, te to instalira u Pro8432WT. Nakon instalacije K tonera i bubnja, treba još samo preuzeti ICC profil i Custom Media fajla sa OKI sajta i Pro8432WT je spreman za akciju. Na ovaj način se mogućnosti štampača kada je u pitanju štampa crne boje, ili bilo koje tamne boje, dramatično povećavaju. Naravno, u isto vreme je moguće imati samo CMYW ili CMYK setup, pa je ovo jedino ograničenje. Ipak, zamena nije previše komplikovana pa je po potrebi moguće raditi promenu konfiguracije u zavisnosti od trenutnih zahteva. Ova mogućnost dodavanja „crne opcije“ važi i za korisnike koji već imaju Pro8432WT, pa oni koji su još 2017. godine investirali u ovaj uređaj nisu zapostavljeni.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

PCPress.rs Image

Još jedna prednost dodavanja K tonera se upravo može videti kroz kvalitet štampe fotografija koje imaju veliku količinu crnih i tamnih nijansi. Kada je u pitanju kvalitet otiska, Pro8432WT koristi „ProQMulti-Level“ tehnologiju – posebno razvijenu za štampače koji koriste LED printer glave. Na primer, standardni štampači rezolucije čak 2400 DPI mogu da prikažu 145 nijansi na određenoj površini, dok „ProQ Multi-Level“ štampači mogu da na istom prostoru ostvare 256 nijasni i pored eventualne manje rezolucije štampe (1200×600 DPI). Tako upravo „ProQ Multi-Level“ tehnologija omogućavabolji kvalitet štampe i na zahtevnim transfer medijima, koji se i najviše koristi kod ovog tipa štampača.

Pro8432WT koristi transfer papir A3 formata i maksimalne težine od 256 gsm, što je sasvim dovoljna dimenzija za sve primene u kojima se koristi transfer papir. Fioka za medije prima maksimalno 100 transfer papira, dok zaostala „standardna“ štampanja postoji dodatna fioka za klasičan papir kapaciteta 300 listova. Oki preporučuje upotrebu „Forever“ medija, a na raspolaganju je nekoliko različitih varijanti prilagođenih za mete transfera.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Pored odeće (tekstila), moguće je odštampani sadržaj prebaciti na keramiku, staklo i plastiku, čime se povećavaju mogućnosti primene i samog štampača. Na taj način Pro8432WT daje bezbroj mogućnosti štampe na recimo šoljama, svećama ili čašama, koje se mogu pametno iskoristiti u marketinške svrhe. Sa pomenutim unapređenjima, Pro8432WT nudi veliki stepen univerzalnosti primene, što pored većih mogućnosti i kvaliteta omogućava korisnicima i redukciju troškova štampe.

Kontakt: Original

Facebook komentari: