BIZIT plus

Okriven broj mesečnih korisnika App Store-a u Evropi

Apple do sada nije objavljivao broj aktivnih mesečnih korisnika u App Store. Zakon o digitalnim uslugama EU nam je otkrio skriveni broj.

PCPress.rs Image

Apple je primoran da objavi mesečni broj aktivnih korisnika App Store u Evropi kako bi bio u skladu sa Zakonom o digitalnim uslugama EU. Brojke su pokazale da iOS App Store ima 101 miliona korisnika u Evropi, dok iPadOS ima 23 miliona. Apple ima ogromnu popularnost u Evropi. Mac App Store ima 6 miliona korisnika a watchOS App Store manje od milion.

Zakon o digitalnim uslugama EU ima za cilj da reguliše velike online platforme koje imaju preko 45 miliona aktivnih korisnika mesečno. Apple App Store svaki operativni sistem smatra zasebnom platformom, a samo je iPhone iOS App Store klasifikovan kao „veoma velika“ online platforma.

Apple se obavezao da će prilagoditi svoje prodavnice u Evropu propisima iako zakon zahteva usklađenost samo za iOS App Store. Zakon o digitalnim tržištima EU pokušava da primora Apple da podrži alternativne prodavnice i druge aplikacije barem kod svojih evropskih kupaca. Takva promena bi mogla da ima značajan uticaj na prihode Apple prodavnica. To prilagođavanje ostaje neizvesno.

Pročitajte i:  Apple otvara App Store za usluge strimovanja igara 

Izvor: gimzochina.com

Facebook komentari: