BIZIT plus

Ethereum troši 99,99% manje energije

Eksperimentalno ažuriranje Ethereum, druge najveće kriptovalute, pokazalo je dramatično smanjenje energije koja se koristi za obebeđenje valute i verifikaciju transakcija.

PCPress.rs Image

Ethereum je uspešno umanjio potrebu za energijom i to za čak 99,99% nakon spajanja mreže. Druga najveća kriptovaluta primenila je novu tehniku kojom pokazuje da nije potrebna ogromna energija za kriptovalute.

Kriptovalute oslanjale su se na „dokaz o radu“ kako bi obezbedile svoju mrežu. To znači da su računari obavljali ogroman broj kalkulacija kako bi iskopali novu valutu i verifikovali tansakcije. Ovaj proces koristi ogromnu količinu električne energije. Ethereum je prešao na novu tehniku „dokaz udela“ i time smanjio potrebu za električnom energijom.

Novom tehnikom Ethereum 99,99% manje nego ranije čime je drastično i smanjena stopa zagađenja. Nova tehnika nastaje nakon spajanja mreža ali još uvek je neizvesno da li stari korisnici žele da pređu na novu mrežu i ako ona u značajno manjoj meri troši električnu energiju.

Izvor: decrypt.com

Facebook komentari: