BIZIT plus

OLED ekran i bolja preciznost

Planetarna popularnost kineskog brenda Xiaomi skočila je dodatno nakon što je ova kompanija predstavila svoju MiBand pametnu fitnes narukvicu, a danas je počela globalna prodaja naslednika, koji, po svemu sudeći deluje bolje u svakom pogledu. MiBand 2 je dobio OLED ekran sa kontrolama osetljivim na dodir, a kao i svoj prethodnik tu su i optički senzor otkucaja srca i vrlo efikasni ADI akcelerometar. Kada kažemo efikasni, stvarno to mislimo, pa novi MiBand 2 može i do 20 dana bez punjača, što je u skladu sa onim na šta su nas navikli.miband-2-01

201606309322239menyh

Dimenzije modula su i dalje male: 40,3 x 15,7 x 10,5 mm, sa težinom od samo 7 g i narukvicom koja se može podešavati u rasponu od 55 do 210 mm. OLED ekran poseduje zaštitu od grebanja i oleofobni sloj protiv otisaka prstiju, a tu je i ultra tanki fizički taster. Očekivano, komunikacija se obavlja preko druge generacije Bluetooth 4.0.

Komunikacija sa telefonima se obavlja preko aplikacije, s tim što na Xiaomi telefonima imate opciju da vam narukvica otključava telefon, dok na Android 4.4 i novijim OS-ovima, ili iOS7 i novijima imate obaveštenja o alarmima, pozivima i porukama, te vibracije za buđenje.

Pročitajte i:  Nova Xiaomi kampanja stavlja vas ispred objektiva legende

Cena u Kini iznosi 149 juana, što je oko 23 USD, a u pojedinim online prodavnicama globalnog karaktera izlistana je cena od 39,99 USD.

Facebook komentari: