ASUS ROG Flow

Online piraterija popularnija nego ranije

Kada su filmovi i muzika počeli da se prodaju na „digitalno parče“, bilo je jasno da će sve više ljubitelja zaploviti u piratske vode.

Ipak, očekivalo se da će online servisi za emitovanje sadržaja, koji funkcionišu tako što korisnik plaća razumnu pretplatu na mesečnom nivou, te tako dobija pristup neograničenom gledanju i slušanju, smanjiti želju za piratskim kopijama. To se nije dogodilo, a ako je verovati agenciji MUSO koja se bavi istraživanjem zastupljenosti piratskih sadržaja, piraterija je popularnija nego ikada pre. Stručnjaci ove agencije pronašli su i promenu u načinu na koji se sadržaji piratizuju, budući da se korisnici sve više okreću piratskim web-sajtovima za direktno emitovanje sadržaja, mada torenti i dalje beleže nesmanjenu popularnost.

Prema saznanjima do kojih su došli stručnjaci pomenute agencije, Sjedinjene Američke Države su prve kada piratski web-sajtovi za direktno emitovanje sadržaja u pitanju, a sa 27,9 milijardi poseta. Sledeće su Rusija, Brazil i Turska, dok je Kina, koja se smatra rajem za pirate, tek na 14. mestu, a sa 4,6 milijardi poseta.

Pročitajte i:  Google Drive postaje zlatni rudnik piratskog eksplicitnog sadržaja 

Izveštaj ukazuje na to da je i mobilna piraterija u usponu, pa sve više korisnika piratskim sadržajima pristupa sa svojih mobilnih uređaja, te ubedljivo vođstvo desktop uređaja na tom polju polako odlazi u istoriju.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,