BIZIT plus

Android P bi mogao da doda podršku za automatsko pokretanje aplikacija

Google je nedavno objavio prvu Android P verziju za developere, te se od tada zaronilo u firmver, a kako bi se otkrile nove opcije koje će biti uključene u sledeće veliko Android ažuriranje. Tako se poslednje otkriće odnosi na podršku za automatsko pokretanje aplikacija kada je telefon povezan na određene uređaje i dodatke.

PCPress.rs Image

Google bi trebalo da objavi bar četiri Android P verzije za developere pre nego što zvanično objavi ažuriranje, a pošto je ovo tek prva, ostaje još puno prostora za spekulisanje o novim opcijama. Prvi preview sadrži deo koda koji ukazuje na to da bi automatsko pokretanje aplikacija moglo da postane sastavni deo nove verzije operativnog sistema. Tako bi nova opcija trebalo da okida pokretanje predefinisanih aplikacija, a kada telefon dobije signal da je povezan na uređaj koji ih podržava.

Ipak, prva verzija Android-a P ne otkriva koliko će ova opcija biti podesiva, te koje će aplikacije i uređaji biti podržani. Podešavanja za automatsko pokretanje aplikacija već postoje u okviru Android operativnog sistema, ali nema ugrađenog rešenja za ovu opciju, te se u tu svrhu koriste aplikacije poput IFTTT i Automate. Ugrađeno rešenje možda neće biti dovoljno da u potpunosti zameni pomenute aplikacije, ali bi ova opcija svakako predstavljala prvi korak u tom smeru.

Pročitajte i:  Google deli uočeno curenje nafte i gasa

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: