Ookla potvrdila – SBB internet ponovo najbrži

SBB kompanija saopštila je danas zvanične rezultate Speedtest aplikacije kompanije Ookla koji su potvrdili da je SBB internet ponovo najbrži u Srbiji*.

PCPress.rs Image

Internet kompanije SBB je na osnovu testova korisnika putem aplikacije Speedtest Intelligence kompanije Ookla, svetskog lidera u aplikacijama za testiranje, prikupljanje podataka i analizu fiksnih i mobilnih mreža, proglašen najbržim internetom u prvom i drugom kvartalu 2022. godine.

Merenjem aplikacije Speedtest Intelligence na skoro 2 miliona testova korisnika kablovskog, optičkog, kao i WiFi interneta u Srbiji u periodu od 1.1.2022. do 1.7.2022. godine, SBB internet od svih telekomunikacionih operatora drugi put zaredom je ostvario najviši Speed Score od 88,31[1], čime je još jednom potvrđeno da je internet kompanije SBB najbrži u zemlji.

Drugoplasirani telekomunikacioni operator na istom merenju zabeležio je skor od 76,87 dok najveći konkurent SBB kompanije na tržištu beleži rezultat 50,76.

SBB internet je i u prethodnih 6 meseci na osnovu rigoroznih merenja kompanije Ookla zvanično najbrži internet u zemlji, što je drugo uzastopno prestižno priznanje. Podsetiću da smo povodom našeg jubilarnog rođendana najbrži internet u zemlji dodatno ubrzali i da ove godine ne samo da stvaramo GIGA Srbiju, već i počinjemo izgradnju 10 GIGA optičke mreže”, rekao je izvršni direktor SBB kompanije Milija Zeković.

Pročitajte i:  SBB: Novi EON Video klub transformiše iskustvo gledanja sadržaja i donosi nove premijere!

Vodeća Speedtest aplikacija kompanije Ookla predstavlja nezavisan i precizan metod merenja brzine, koji je tokom vremena postao globalni zlatni standard kada je reč o ovoj industriji, na osnovu 10 miliona korisničkih testova dnevno.

“Speedtest nagrade, koje dodeljuje kompanija Ookla, rezervisane su za telekomunikacione operatore koji su pružili izuzetne internet performanse i pokrivenost na tržištu. Kompaniji SBB sa zadovoljstvom uručujemo nagradu za najbržu fiksnu mrežu u Srbiji. Ovo priznanje je potvrda izuzetnih performansi tokom prvog i drugog kvartala 2022. na osnovu Ookla rigorozne analize podataka iz Speedtest merenja koja iniciraju krajnji korisnici”, rekao je Doug Suttles, izvršni direktor kompanije Ookla.

Kompanija Srpske kablovske mreže (Serbia BroadBand SBB) od osnivanja pre 20 godina u Kragujevcu, donosila je inovacije na tržište Srbije, prva omogućivši 2003. godine širokopojasni internet, zatim digitalnu televiziju i digitalnu fiksnu telefoniju.

Do kraja godine, u kojoj SBB završava svoj navažniji projekat stvaranje GIGA Srbije, svi SBB korisnici u Srbiji imaće pristup internet mreži uz brzine do 1 Gbps, a nekoliko desetina hiljada porodica osetiće brzine najbržeg optičkog interneta u Evropi – 10 GIGA mreže.

Pročitajte i:  SBB predstavlja novi EON Video klub i ekskluzivne domaće premijere

* Najbrži internet prema Ookla istraživanju na osnovu analiza putem aplikacije Speedtest Intelligence za 01.01.2022 – 01.07. 2022. Ookla zaštitni znak se koristi pod licencom uz dozvolu. (link)

[1] Speed ScoreTM uključuje merenje download i upload brzine u Srbiji kako bi se procenila brzina postignuta na mreži.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,