ERP 2024

OpenAI: GPT prodavnica stiže sledeće godine

Nakon velikih promena u vrhu kompanije, OpenAI je saopštio da je trenutno “veoma zauzet”.

PCPress.rs Image

Predstavljanje GPT prodavnice je bilo planirano za novembar

OpenAI odlaže lansiranje svoje GPT prodavnice za početak 2024. godine. Kompanija je predstavila svoj GPT Builder alat početkom novembra na svojoj prvoj konferenciji za developere, pružajući pretplatnicima jednostavan način da kreiraju svoje sopstvene prilagođene AI robote. Tada je OpenAI takođe najavio da će uskoro objaviti GPT prodavnicu kako bi korisnici mogli da postave svoje GPT modele i potencijalno zarade od njih. Prvobitno je lansiranje bilo planirano za novembar. Međutim, sa neočekivanim smenjivanjem izvršnog direktora taj plan nije išao prema planu.

“Što se tiče sledećih koraka, sada planiramo da lansiramo GPT prodavnicu početkom naredne godine”. “Iako smo očekivali da je objavimo ovog meseca, nekoliko stvari se neočekivano dogodilo!” Takođe, kompanija je unapredila jezičke modele na osnovu povratnih informacija korisnika i sada su uvedena neka poboljšanja za ChatGPT.

Kompanija je bila u procesu reorganizacije rukovodstva nakon promena proteklih nedelja. OpenAI je sada potvrdio da se Altman vratio na poziciju izvršnog direktora, dok je Mira Murati sada postavljena na poziciji CTO-a, a Greg Brockman za predsednika. Kompanija je takođe najavila formiranje novog odbora, u koji ulazi i predstavnik Microsoft-a. Microsoft redovno investira u kompaniju OpenAI.

Pročitajte i:  Apple navodno istražuje partnerstvo sa Google-om za funkciju na iPhone-ima koju pokreće Gemini

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,