BIZIT plus

OpenAI pokrenuo program traženja bagova u ChatGPT-u

ChatGPT se suočava sa velikim brojem bagova. Recimo, tokom prošlog meseca ceo sistem je bio privremeno isključen nakon što su korisnici prijavili da vide konverzacije drugih osoba. Stoga je OpenAI odlučio da se okrene javnosti u potrazi za bagovima u ChatGPT-u. To će se obavljati kroz „Bug Bounty Program“, sistem nagrađivanja korisnika koji prijave bezbednosne propuste, ili neke druge greške unutar njihovog AI sistema.

PCPress.rs Image

U programu mogu da učestvuju svi, od „profesionalnih“ istraživača koji se bave otkrivanjem grešaka, do običnih ljudi koji vole da istražuju nove tehnologije. Nagrade za novo-otkrivene bagove kretaće se u iznosima od 200 dolara (za manje propuste), pa do 20.000 dolara (za pronalazak ozbiljnih propusta u ChatGPT-u).

Ovakvi programi su popularni među tehnološkim kompanijama, jer ubrzavaju proces pronalaska grešaka. Na primer, Google je tokom 2019. godine isplatio 6.5 miliona dolara za otkrivene bagove, a najveća pojedinačna nagrada bila je 201.337 dolara. Apple je otišao još dalje – oni nude nagrade u iznosima do dva miliona dolara, ukoliko neko uspe da pronađe način da zaobiđe zaštitu implementiranu u Lockdown Mode-u.

Pročitajte i:  Suosnivač Google DeepMind-a pridružuje se Microsoftu  

Izvor: Engadget

Facebook komentari: