ERP 2024

OpenAI uskoro kreće sa testiranjem plaćene verzije ChatGTP bota

Ako ste željni da koristite ChatGPT za posao, možda ćete uskoro imati tu opciju. OpenAI je podelio listu čekanja za eksperimentalnu uslugu ChatGPT Professional koja bi, uz naknadu, efektivno uklonila ograničenja popularnog chat bota.  Startup nije rekao kada bi pilot program mogao da počne, i traži od potencijalnih učesnika povratne informacije o cenama.

OpenAI uskoro kreće sa testiranjem plaćene verzije ChatGTP bota

ChatGPT Professional samo za zainteresovane korisnike

OpenAI je na svom Discord serveru rekao da „počinje da razmišlja“ o tome kako će zaraditi novac od ChatGPT-a i održati tehnologiju održivom na duge staze. Izvršni direktor Sam Altman je nedavno istakao da ChatGPT košta OpenAI nekoliko centi za svako ćaskanje, što čini nepraktičnim da bot bude potpuno besplatan. OpenAI predviđa da će ove godine ostvariti prihod od 200 miliona dolara, a navodno želi da zaradi milijardu dolara u 2024.

Nejasno je da li postoji značajna publika za ChatGPT Professional. Postojeća verzija je imala više od milion korisnika početkom prošlog meseca, ali je neizvesno koliko je to ozbiljnih korisnika u odnosu na entuzijaste i radoznale posmatrače. Škole, pa čak i AI konferencije su zabranile bot. Međutim, navodno će Microsoft integrisati ChatGPT u svoj pretraživač Bing već u martu, a investitori su čak pokušali da koriste tehnologiju kao deo svojih tokova posla.

Pročitajte i:  OpenAI: Dan kada su roboti počeli da uče kao ljudi

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,