ePlaneta

Ko su članovi žirija Top50 2022 izbora?

Tradicionalno, Top50 priznanja PC Press dodeljuje još od 1997. godine najboljim sajtovima, aplikacijama i nalozima na društvenim mrežama. Ove godine ceremonija uručenja priznanja dobitnicima održaće se 6. februara 2023. sa početkom u 15 časova u Narodnom muzeju u Beogradu. 

PCPress.rs Image

Kao što već znate, priznanja se dodeljuju u više kategorija, a procedura izbora počinje tako što publika PC Press-a nominuje kandidate za priznanja na sajtu pcpress.rs. Od pristiglih nominacija formira se lista po broju predloga, gde se na prvom mestu nalazi sajt, aplikacija ili nalog na društvenim mrežama koji je dobio najveći broj predloga. Prvih deset s te liste ulaze u trku za nagradu publike. Ove godine Top50 Nagrada publike pripala je instagram profilu Dnevna doza pravopisa, čime smo dobili ovogodišnjeg prvog dobitnika priznanja. Detalje oko izbora i grafikon možete pogledati na ovom linku. Od svih pristiglih predloga, stručni žiri bira 50 najboljih.

Ovogodišnji Top50 žiri

Zadatak članova žirija je da s liste nominovanih, konsenzusom prave uži izbor, po 10 predloga za svaku kategoriju. Zatim dvostrukim tajnim glasanjem biraju dobitnike priznanja po kategorijama. U svakoj kategoriji može biti dodeljeno najmanje dva a najviše pet priznanja. Ove godine, pored osam članova redakcijskog žirija, odluku će donositi i članovi stručnog žirija u sastavu:

PCPress.rs Image

Lea Stanković, Executive Director, Communis

Lea ima preko 12 godina iskustva rada u reklamnoj industriji sa posebnim fokusom na digitalnim i inovativnim komunikacionim rešenjima. Radila je na velikom broju kampanja za lokalne i globalne klijente, od kojih su mnoge nagrađene na renomiranim festivalima u Srbiji i regionu. Autor je brojnih stručnih članaka objavljivanih na portalima kao što su Forbes.com, The Huffington Post, Marketing Mreža i Media Marketing. Član Upravnog odbora IAA Srbija.


PCPress.rs Image

Stefan Despotović, direktor PR Centra, NIS

U svetu komunikacija je gotovo 15 godina. Najpre u novinarstvu, a potom u korporativnom PR-u. Nakon završenog Fakulteta političkih nauka, radio je u dnevnom listu „Politika“, od 2008. godine, najpre na gradskoj rubrici, a potom na rubrici „Ekonomija“. Dobitnik je priznanja „Zlatno pero“ u 2013. godini za privrednog novinara godine. Od 2014. godine je u kompaniji NIS, gde od 2015. godine vodi Departman eksternih komunikacija, a potom Centar za odnose sa javnošću. Zadužen je za upravljanje eksternim komunikacijama, Pres službom kompanije i eksternim digitalnim kanalima komunikacije.


PCPress.rs Image

Barbara Milenković, Tiktokerka

Barbara Milenković, poznatija kao Barbi Afrika je srpska jutjuberka i tiktokerka. Rođena je 13. februara 2002. godine u Nišu. Živi i radi u Beogradu. Barbi trenutno (decembar 2022. godine) ima 363 hiljada pratilaca na društvenoj mreži Instagram, preko 184 hiljada pretplatnika na internet platformi YouTube i više od 3.8 miliona pratilaca na društvenoj mreži Tik Tok. Barbara je prošle godine osvojila specijalno Top50 priznanje Nagrada publike.


PCPress.rs Image

Miroslav Varga, stručnjak za digitalni marketing

Radi u kompaniji Escape iz Osijeka, jedan je od nekolicine GCT (Google Certified Trainer) u Google Adriatics regiji s velikim iskustvom rada s Ads kampanjama, a računari i internet fascinirali su ga od kada ih je upoznao. Tu fascinaciju prenosi zainteresovanima, ali ne „geekovski“, već vrlo dinamično, zanimljivo i s dozom humora. Primio je veliki broj nagrada i priznanja u dosadašnjoj karijeri, a može da se pohvali sa ukupno 27 godina radnog staža od čega u preduzetništvu preko 17 godina.


PCPress.rs Image

Ljiljana Ahmetović, CEO, Shoppster Srbija i Slovenija

Sa više od deset godina iskustva u maloprodaji, radeći na najvišim rukovodećim pozicijama u prodaji, diplomirani magistar ekonomije, Ljiljana Ahmetović je od samog početka poznata kao jedan od vodećih stubova regionalne e-commerce scene. Kao strastveni mentor i entuzijasta za razvoj i rast, kako posla kojim se bavi, tako i zaposlenih sa kojima sarađuje, Ljiljanin trenutni poduhvat je online i TV platforma shoppster.rs (shoppster.si).


PCPress.rs Image

Uroš Bogdanović, radijski konsultant i voditelj

Na prvoj godini studija medicine počeo je da radi na radiju, gde je ostao i po završetku studija. Vodio je najslušaniji jutarnji program Uroš Bogdanović Show na Radio Index-u. Jedan je od scenarista nove generacije Index-ovog radio pozorišta i dopisni član njuz.net-a. Trenutno se bavi medijskim konsaltingom. U poslednje vreme, rado je viđen govornik na medijskim i marketinškim konferencijama širom sveta. Prvi je svetski priznat stručnjak za radio iz Srbije.

Sve dosadašnje pobednike i dobitnike Top50 priznanja možete videti na sajtu top50.rs, a ispod možete pogledati snimak kompletne prošlogodišnje ceromonije dodele.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,