BIZIT 2022

Opera najavila prvi “gejming pretraživač”

Opera je najavila ono što se naziva „prvim gejming internet pretraživačem“ – verziju koja je kreirana posebno za gejmere. I dok je jedni opisuju kao „nepotrebnu“, drugi ističu da donosi neke pametne promene za sve one koji žele da svojim potrebama prilagode svaki deo računara.

PCPress.rs Image

Novi pretraživač je poneo ime Opera GX, a kao najvažnija funkcija ističe se panel u okviru kojeg je korisnicima omogućeno da ograniče korišćene centralnog procesora i RAM-a. Pored toga korisnici će stalno moći da prate koliko se koriste pomenuti resursi i kako to utiče na performanse uređaja. Tu su i neki specijalni gejming dodaci, pa će moći da se dobijaju informacije o omiljenim igrama, kao i brz i jednostavan pristup Twitch-u.

Budući da se radi o gejming proizvodu tu je i opcija za prilagođavanje osvetljenosti, a tu su i neke premijum opcije koje ima i standardne Opera, poput besplatne VPN konekcije, ad blocker-a i pop-out panela koji omogućava pristup servisima poput Facebook Messenger-a i WhatsApp-a.

Opera je već navikla korisnike na različite verzije pretraživača, te eksperimentisanje sa novim opcijama, što je dobar način da se privuče još više korisnika, a nove verzije i opcije pomažu i poboljšavanju funkcionalnosti osnovne verzije pretraživača.

Pročitajte i:  WhatsApp bi vam uskoro mogao omogućiti da postavite glasovnu poruku kao svoj status

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,