Oppo predstavio novu generaciju kamere ispod displeja

Oppo je objavio da njihova najnovija tehnologija kamere ispod displeja može da pravi selfije bez „kompromitovanja integracije ekrana“. Za razliku od prethodnih verzija, koje su podrazumevale smanjenje gustine piksela iznad kamere (kako bi do nje došlo više svetla), u ovoj verziji Oppo je koristio manje piksele, kako bi obezbedio 400 ppi oštrinu čak i na tim delovima ekrana. Rezultat je takav da kompanija tvrdi da korisnik ne može da utvrdi vizuelnu razliku na delu iznad kamere i na ostatku ekrana.

oppo

Kvalitet fotografija, sudeći po primeru koji je predstavio Oppo, je veoma dobar. Demo fotografija je napravljena na dnevnom svetlu i u pojedinim delovima ekrana su vidljivi kolorni šumovi, ali je generalno daleko kvalitetnija od fotografija koje pravi prva kamera ispod displeja koja se pojavila na tržištu (na ZTE Axon 20 5G telefonu).

PCPress.rs Image

Inače, Oppo već duže vreme radi na razvoju tehnologije kamera ispod displeja. Oni su prva kompanija koja je, na MWC Shanghai 2019. godine predstavila demo takve kamere. Tehnologija je od tada znatno uznapredovala, pa se spremaju da ovakvu kameru postave u komercijalnom uređaju.

Pročitajte i:  Kad vas ChatGPT gleda i sluša kroz telefon

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,