BIZIT plus

Vivaldi Accordion tabovi mogu da se proširuju i nestaju

Početkom juna, Vivaldi je objavio ažuriranje 4.0, koje je dodalo funkcije poput alata za prevođenje u ovaj browser.

PCPress.rs Image

Oni su novi način za organizovanje tabova u izdanju 4.1 browsera.

Njegovo novo ažuriranje 4.1 je manje izdanje, ali ipak dodaje pregršt korisnih funkcija, uključujući novi način organizovanja tabova. Poput Chrome-a, Vivaldi vam omogućava da grupišete više tabova da biste napravili neki red na baru sa tabovama. U Vivaldiju se te grupe nazivaju stacks. Pre 4.1, imali ste dva načina da ih koristite. Možete se odlučiti za kompaktni prikaz ili onaj na dva nivoa. U drugom slučaju, browser dodaje bar koji prikazuje tabove koje imate u tom stacku.

Kompaktni prikaz, nasuprot tome, samo nagoveštava broj web lokacija koje ste zakačili za istu grupu. Novi “Accordion” stack-ovi koje Vivaldi sada predstavlja, daju vam treću opciju koja predstavlja svojevrsni kompromis. Ikona koja predstavlja grupu automatski će se proširiti kada je kliknete. Umesto na drugom baru, videćete sve uključene tabove desno od te ikone. Na taj način možete dobiti kontekst o svojim tabovima, a da oni ne zauzimaju čitav dodatni element interfejsa.

Druga glavna karakteristika koju kompanija dodaje sa verzijom 4.1 naziva se komandni lanac. U Vivaldiju možete da pritisnete „F2“ (ili „Command E“ na Mac-u) da biste otvorili interfejs komandne linije, omogućavajući vam brz pristup većini funkcija bez kopanja po meniju za odgovarajuću opciju. Komandni lanci vam omogućavaju da grupišete više radnji i dodelite im ime. Ukucavanjem imena lanca u komandnom interfejsu izvršiće se uključene radnje u nizu.

Sa više od 200 dostupnih akcija, imate veliku fleksibilnost. Na primer, možete stvoriti onaj koji istovremeno omogućava i režim celog ekrana i režim čitanja. Takođe možete dodeliti sekvence koje napravite prilagođenoj prečici na tastaturi ili pokretu miša. Izvan tih karakteristika, 4.1 dodaje tajmer u reader view  koji procenjuje koliko vremena treba da prođete kroz članak. I na kraju, Windows klijent browsera će sada automatski instalirati nove funkcije u pozadini.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: