BIZIT 2022

Oppo prikazao prototip mobilnog telefona sa selfi kamerom ispod ekrana

Kamere ispod ekrana su veoma bliska budućnost, jer je nekoliko proizvođača već otkrilo da rade na usavršavanju tehnologije tako da je spremna za krajnjeg korisnika. Prekjuče je na Oppo Inno Day 2019, kineski proizvođač predstavio jedan od svojih prototipova koji izgleda kao pravi telefon spreman za masovnu proizvodnju, piše GSMArena.

PCPress.rs Image

Zanimljivo je da Oppo prototip kao novinu nema samo prednju kameru, već ima besprekorno čist dizajn, bez tastera, bez portova i izbočina za kamere. Ekran ima veliku zakrivljenost, ali ne tako ekstremnu kao Huawei Mate 30 Pro. Ovo je omogućilo Oppo-u da uradi malo bolji posao sa tasterima osetljivim na pritisak sa strane – za njih ima više prostora i sa njima je lakše rukovati.

Štaviše, kako telefon nema nijedan port, oslanja se samo na bežično punjenje. Telefon podržava brzo bežično punjenje od 30 W tako da korisnici neće morati da osećaju kao da prave kompromis ako nemaju brzo punjenje preko kabla. Na kraju krajeva, 30 W je prilično brzo, mada potrebno je da se nosi bežični punjač kako bi se uređaj dopunio dok ste na putu.

Što se tiče kamere ispod ekrana, ona i dalje izgleda kao nešto što je u začetku, navodi GSMArena. Na primer, lako mogu da se vide ivice do kojih je ostavljeno mesto za kameru kada su oko nje svetlije boje poput bele, svetlo sive, i druge. Međutim, kada su prikazani tamniji tonovi, teško može da se primeti gde je tačno izrez za prednju kameru.

Pročitajte i:  realme predstavio C30, pristupačan telefon sa trendi prugastim dizajnom

Inicijalna verzija kamere isporučivala je 50% manje svetlosti senzoru u poređenju sa standardnim dizajnom, ali sada, to je znatno bolje i istraživački tim još uvek ispravlja dizajn OLED ekrana kako bi poboljšao kameru u ovom pogledu.

Valja napomenuti da je telefon još uvek prototip, puno toga se može promeniti tokom razvoja i konačni rezultat će se razlikovati. Kompanija Oppo nije dala određeni vremenski okvir, ali nadamo se da će se prototip naći u prodajnim modelima tokom sledeće godine.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,