BIZIT plus

Original štampači: Multifunkcionalni, multikolorni, multilokacijski…

Pametna digitalna kancelarija današnjice nezamisliva je bez multifunkcionalnih uređaja koji skeniraju, kopiraju i štampaju – po potrebi, i belom i neonskom bojom, i to s bilo koje kompanijske lokacije. Oni su visokotehnološki hardver, naslonjen na namenski poslovni softver, uz podršku usluga optimizovane štampe

PCPress.rs Image

Kada transformišete vaše svakodnevno radno okruženje u digitalno povezani radni prostor, bitan element toga su i uređaji koji omogućavaju ulaz papirnih dokumenata u računare i izlaz digitalnih dokumenata na papir. Odabir rešenja za štampanje, skeniranje i kopiranje postaje sve složeniji, duži i zahtevniji. Ipak, u ponudi multifunkcionalnih uređaja i pratećeg softvera i podrške prednjače dve japanske kompanije: Konica Minolta i OKI. Obe su deo portfolija srpske kompanije Original iz Beograda, koja je uskospecijalizovana za pružanje usluga u oblasti štampe i administracije dokumenata.

Konica Minolta poslovna rešenja

Konica Minolta širom sveta ima više od 30.000 zaposlenih i vodeći je proizvođač opreme, usluga i rešenja za sve oblasti procesuiranja dokumenata i slika u digitalnoj formi. Osim poslovnih rešenja za kancelarijsku štampu, nudi i rešenja za produkcionu štampu, kao i konsalting, implementaciju i upravljanje. Sveobuhvatna tehnološka stručnost i posvećenost Konica Minolte doprinosi vrlo originalnim inovacijama, koje su stalan izvor iznenađenja za korisnike. Tri područja inovativnog delovanja posebno se ističu: bezbednost, mobilna štampa i Simitri HD toneri.

Širok opseg standardnih bezbednosnih karakteristika i opcija koje Konica Minolta nudi za bezbednost štampanih, kopiranih i skeniranih dokumenata predstavlja moćnu zaštitu i način za otkrivanje i sprečavanje narušavanja korporativne bezbednosti. Multifunkcionalni uređaji imaju širok spektar potencijalnih bezbednosnih rupa, pa se potreban opseg njihove bezbednosti može grupisati u tri glavna dela: kontrola i bezbednost pristupa, bezbednost podataka i dokumenata i bezbednost mreže. Konica Minolta uređaji i softveri sertifikovani su u skladu sa standardom Common Criteria / ISO 15408 EAL3, što je jedini međunarodno priznati standard za testiranje IT bezbednosti za digitalne kancelarijske proizvode.

PCPress.rs ImageKonica Minolta bizhub C227

 • multifunkcionalni A3 kolor uređaj:
 • Kolor displej osetljiv na dodir
 • Štampa s mobilnih uređaja i tableta
 • Sigurna štampa (Secure Print)
 • Autentifikacija korisničkim imenom i lozinkom
 • Mogućnost povezivanja čitača smart kartica
 • NFC povezivanje (samo za Android)
 • Gigabitna mrežna kartica

Mobilna štampa s bilo koje kompanijske lokacije osmišljena je tako da ne zahteva nikakvu dodatnu infrastrukturu. Sve što je potrebno je pametni telefon ili bilo koji drugi mobilni uređaj, kao i multifunkcionalni uređaj Konica Minolta. Daljinsko štampanje može da se započne u samo nekoliko koraka, s bilo koje lokacije na svetu koja ima Internet pristup, preko aplikacije za mobilno štampanje EveryonePrint.

Simitri High Definition polimerizovani toner rezervisan je isključivo za Konica Minolta bizhub uređaje i garantuje odličan kvalitet štampe u svakom trenutku. Pored izuzetnog kvaliteta slike, Simitri HD toner je i ekološki prihvatljiv. Fine uniformne čestice tonera bazirane na biosmoli obezbeđuju visoku oštrinu odštampanih linija i ivica, glatku površinu odštampanih slika i neprikosnovenu dugotrajnost otiska. Zahvaljujući boljoj disperziji pigmenata u odnosu na klasičan toner, postiže se širi spektar i mnogo bolja postojanost boja.

Produkciona štampa velikog volumena

Profesionalni sistemi Konica Minolta za produkcionu štampu AccurioPrint i AccurioPRESS ostvaruju izuzetnu brzinu i raznovrsnost koje nadopunjuju neuporediva trajnost i vrhunska pouzdanost – upravo ono što je neophodno za digitalnu štampu velikog volumena. Ponuda obuhvata kolor i crno‑bele uređaje do formata 487 × 330 mm, a rezolucije 1200 × 3600 dpi, uređaje za štampanje nalepnica (roll to roll) i uređaje za parcijalni nanos laka.

PCPress.rs Image

Produkcioni uređaji koriste se za tiraže gde se ne isplati ofset štampa, a traži se veliki obim i kvalitet štampe. Ovi uređaji primenjuju se i u kopirnicama, te u kancelarijama koje imaju print room i gde su potrebni kvalitet, niska cena štampe i veliki obim štampe. Osim toga, prednosti ovih uređaja su u modularnosti i kreiranju konfiguracije koja može da da gotov proizvod, kao što je, na primer, da se na izlazu iz uređaja, kao gotov proizvod, dobije knjiga do 3 cm debljine, zalepljena, s malo debljim koricama i isečenih ivica.

Otisci na ovim uređajima su visokog kvaliteta, jer imaju kontrolere za kreiranje kolornih profila, koji garantuju da će boje biti u skladu sa standardima i na kojima može da se podešava kvaliteta otiska. Namena ovih uređaja u praksi je široka, a uz primenu softvera moguće je automatizovati procese štampe. Primer upotrebe je varijabilna štampa računa za struju za veliki broj potrošača, gde postoji jedinstven šablon računa, a menjaju se podaci o korisniku i potrošnji.

OKI inovacije za kreativne industrije

Otkad je 1989. predstavio prvi LED štampač, japanski brend OKI prednjači u inovativnim tehnološkim rešenjima za štampanje. Zapamćen je i njihov, prvi na svetu, multifunkcionalni A4 kolor štampač, proizveden 2005. godine, kao i, takođe prvi na svetu, LED štampač s belim tonerom iz 2012. Sledeće godine usledio je i prvi petobojni LED A3 štampač i započeo eru CMYK+1 štampanja.

OKI je proizvođač veoma širokog spektra nagrađivanih štampača i rešenja za štampanje, od štampača u boji visokih performansi i visoke definicije za stono izdavaštvo i kreativne industrije, do štampača i multifunkcionalnih uređaja za opštu kancelarijsku upotrebu.

PCPress.rs Image

OKI ES7170dn

 • multifunkcionalni A4 crno‑beli uređaj:
 • Brzina štampe do 52 strane u minutu
 • Direktna štampa s mobilnih i tablet uređaja
 • Kolor ekran osetljiv na dodir
 • Automatski dupleks u standardu
 • Bezbedna štampa
 • Autentifikacija PIN‑om ili opciono ID karticom

Danas su LED štampači, kao glavna alternativa laserskim tehnologijama štampanja, osvojili tržište malih i srednjih preduzeća. LED tehnologija nudi poboljšane performanse štampača, kao što je visoka brzina štampanja izuzetnog kvaliteta slike u jednostavnoj strukturi, koja jednostavno nije moguća kod laserskih štampača. Za razliku od laserskih štampača, LED štampači šalju svetlost direktno na valjak, tako da nemaju potrebu za ogledalom, što smanjuje veličinu kućišta štampača. Osim toga, jednostavna unutrašnja struktura pojednostavljuje održavanje OKI štampača.

Neonska boja na skoro svemu

Nakon belog tonera i CMYK+1 štampača, OKI je od 2017. napravio još jedan korak  ispred konkurencije – uveo je neonske boje u igru. OKI Pro6410 NeonColor štampač oslobađa potencijale kreativaca granica standardnog CMY spektra boja. Ova revolucionarna tehnologija omogućava štampanje svetlih, neonskih boja na skoro svim vrstama materijala, što proizvodi sjajne efekte i na tamnu i na svetlu pozadinu, te se ovaj profesionalni A4 neon štampač koristi za izradu preslikača za odeću, dizajn, POS i edukaciju.

PCPress.rs Image

Kombinacija LED kolor štampe visoke rezolucije sa inovativnom tehnologijom neon tonera i brzo izmenjivim crnim ili belim tonerom pruža ogromne mogućnosti u dizajnu. Neon toner može da se koristi za štampu sigurnosnih žigova koji se vide pod crnim UV svetlom ili za belu pozadinu za transfer na tamnim podlogama. Živahne neon boje visokog kvaliteta daju dizajnerima mogućnost da  odmah provere realan izgled svojih idejnih rešenja, za šta su pre morali da koriste ručne tehnike štampe.

OKI Pro6410 NeonColor može da se koristi za stvaranje 3D efekata, čime omogućuje izradu efektivnog promotivnog materijala, u ProQ2400 rezoluciji štampe, kao i u rezolucijama 1200 × 600 dpi i 600 × 600 dpi. Pruža i veliku fleksibilnost medija – štampanje na transferima ili medijima u boji težine do 250 gr/m2, za transfere na odeću, keramiku, plastiku, metal, stikere za prozore i slično.

PCPress.rs Image

Domaće rešenje za optimizovanu štampu

Rešenja za optimalnu upotrebu štampača i multifunkcionalnih uređaja za kompanijske potrebe na srpskom tržištu od 1992. nudi kompanija Original. Kombinujući savetovanje, hardver, implementaciju softvera i upravljanje tokovima posla, uz obuku, održavanje i servis, osmisli su svima prilagođene pakete iPlus usluga.

Korisna adresa: originalgrupa.com/iplus

Facebook komentari: