Cove

Orvelova “Životinjska farma” dobija svoju video igru

Životinjska farma, socijalna satira Džordža Orvela, pronalazi nov medijum i biće napravljena indie igra koja će se bazirati na ovom romanu. Projekat je još uvek u izradi i ima podršku od piščevog fonda.

PCPress.rs Image

„Posebno je važno za čitaoce i igrače da mogu da se identifikuju i sa tlačiteljima i potlačenima,“ rekao je član tima Imre Jele (RuneScape) o prelasku iz romana u igru. „Nadamo se da će ovaj put kroz fikciju našoj publici pomoći da bolje shvati motive moći i njihovo mesto u sve primetnije podeljenom društvu koje nosi oznake totalitarnih režima.“

Uključenost Orvelovog fonda u ovaj projekat naglašava potrebu da se više priča o ovoj temi, i Jele je izjavio da su iz fonda „detaljno pregledali ideje i ciljeve kao što i treba.“

Pored Jele, članovi koji rade na ovom projektu su George Baker (Fable), Kate Saxton (The Witcher 3), Jessica Curry (Everybody’s Gone to the Rapture) i Andy Payne (Gambitious). Svako od njih je povezan na neki način sa “Životinjskom farmom”, izjavio je Jele, i ceo tim se oseća veoma odgovornim da roman oživi i na ovaj način za modernu publiku.

„Pravo je vreme za nas kao kreatore jer smo dovoljno sazreli da preuzmemo odgovornost, pravo je vreme za publiku jer igrači vole da iskuse sofisticiranije teme i pravo je vreme za društvo koje je krenulo ka pravcu sličnom univerzumu koji je opisao Džordž Orvel“, izjavio je Jele.

Igra “Životinjska farma” još uvek nema datum, niti je tim objavio platformu, ali je sama ideja bavljenja interaktivnom ekranizacijom za svako poštovanje. Čim se pojave novi detalji – bićete obavešteni.

Izvor: Polygon

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , , ,