Top50 2023

Osnivači legendarne Sierra-e (konačno) rade na novoj igri

Prošlo je više od dve decenije od kada smo čuli vesti o Ken i Roberti Williams, paru koji stoji iza legendarne izdavačke kuće Sierra On-Line. Malo stariji čitaoci sigurno se sećaju hitova kao što su bili King’s Quest ili Leisure Suit Larry, avanture ispunjene vrcavim humorom koje držale korisnike danima za računarima.

sierra

Iako na sajtu nema detalja o njihovoj novoj igri koja je nazvana jednostavno „The Secret“, sigurni smo da će biti napravljena u Sierra stilu. Najverovatnije će to biti još jedna avantura, ali spakovana u moderno 3D ruho. Uostalom, u tome će im pomoći 3D umetnik Marcus Maximus Mera, koji važi za nekonvencionalnog dizajnera igara.

Razvoj The Secret igre započeo je pre oko šest meseci, a autori se nadaju da će prva beta verzija biti dostupna za testiranje tokom avgusta. Njihov cilj je da igru predstave u novembru, ali je pitanje da li je taj rok realističan, s obzirom da je trenutno u njoj postavljena samo „placeholder“ grafika. Ken Williams je naveo da je Robertino učešće u razvoju do sada bilo minimalno, ali da će se ona uključivati sve više kako se razvoj bude bližio kraju. Inače, ako niste znali, Roberta Williams je napisala većinu point-and-click avantura po kojima je Sierra postala poznata, uključujući King’s Quest (sa svim nastavcima) i Phantasmagoria. Koliki je njen doprinos razvoju igara govori i činjenica da se Roberta često pominje kao „Kraljica grafičkih avantura“ i važi za najuticajnijeg dizajnera igara u 80-tim i 90-tim godinama prošlog veka.

Pročitajte i:  Avanturistička igra Tales of Seikyu 

Na sajtu igre je najavljeno da će u narednom periodu biti predstavljeno više detalja, demoi i snimci ekrana, pa poštovaoci Sierra-e mogu tamo da isprate kako teče razvoj nove igre.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,