Otkrivena je nova Windows 11 greška koja se može iskoristiti da ubrza File Explorer u Windows 11

Korisnik X @VivyVCCS je otkrio ovu grešku i podelio je sa drugima.

PCPress.rs Image

Otključajte skrivenu snagu Windows 11

Mnogi korisnici su se žalili da je Windows 11 ponekad spor prilikom učitavanja i da traje dugo vreme da se dobiju rezultati pretrage u File Explorer-u. Prema Neowin-u, testovi su pokazali da je Windows 10 u nekim aspektima zapravo brži od Windows 11 – što je prilično neprijatno za Microsoft.

Međutim, nova greška utiče na traku za navigaciju, ali takođe uzrokuje mnogo brže vreme učitavanja fascikli i fajlova.

Efekat trika 

Neowin takođe izveštava da ovaj trik može ubrzati funkciju pretrage unutar File Explorer-a. MSPoweruser takođe tvrdi da ovaj trik sa punim ekranom F11 može poboljšati performanse učitavanja direktorijuma i smanjiti vreme “Working on it…” u Windows 11 uređajima koji ne koriste XAML (Extensible Application Markup Language) traku za navigaciju. Ovo povećava odziv File Explorer-a. Aktiviranje greške podrazumeva da se sadržaj foldera i sličice fajlova odmah učitaju, a Neowin citira Reddit korisnika koji je uporedio vreme učitavanja sa ovim promenjenim vremenom sa File Explorer-om u Windows 7, koji je široko pohvaljen zbog svoje brzine.

Ovo nije jedini trik koji nije široko poznat. Možete primorati Task Manager da zaustavi ažuriranje procesa tako što ćete neko vreme držati pritisnut taster Ctrl dok je otvoren prozor ažuriranja procesa u Task Manager-u. Ovo vam može pomoći da lakše završite zadatke umesto da ih pokušavate pratiti dok skaču po prozorima procesa.

Isprobajte sami 

Da biste ovo isprobali, prvo morate otvoriti Task Manager. Možete ga otvoriti pritiskom na tastere Ctrl + Windows taster + Delete ili pretražiti u okviru za pretragu na traci sa zadacima.

Zatim možete aktivirati ovu grešku sledećim postupkom:

  • Otvorite ili prebacite se na File Explorer u režimu punog ekrana. To možete učiniti pritiskom tastera F11.
  • Izadjite iz režima punog ekrana. Pritisnite F11 još jednom.

Nepoznat izvor greške 

Prema Neowin-u, ova greška (i možda i rešenje) utiče na sve verzije Windows 11, počevši od originalnog izdanja pa sve do najnovijeg Canary update kanala Insider izdanja.

Još nije utvrđeno tačno zašto ovaj trik funkcioniše, niti da li ima bilo kakav štetan efekat na druge delove Windows 11.

Ovo je korisna napomena za korišćenje, ali biste se nadali da će ovakve stvari biti uključene u Windows 11 po default-u. Windows 11 bi trebao da predstavlja najbolji moderni operativni sistem Microsoft-a, tako da nije baš sjajno ako postoje greške koje zapravo poboljšavaju njegove performanse.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB